Sport

VIDEO: UBB Cluj s-a calificat în sferturile Campionatul European, după o victorie mare cu Wurzburg. Sărbătoare "islandeză" în autocar

Echipa de fotbal a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj şi-a îndeplinit obiectivul la Campionatul European Universitar din Croaţia şi a reuşit să se califice în sferturile de finală.

Formaţia pregătită de Septimiu Ormenişan a învins cu 3-1, vineri seara, echipa universităţii din Wurzburg, după ce a revenit de la 0-1 pe tabelă. Românii au avut o determinare în plus faţă de germani, spiritul de sacrificiu arătat pe teren de către Alex Pop şi colegii săi mulţumindu-l din plin pe tehnicianul UBB-ului.

Chiar prea multă determinare a dus şi la o eliminare pe final, jucătorul Sănătăţii Cluj, Bogdan Cristea, văzând cartonaşul roşu, însă acest lucru nu i-a împiedicat pe studenţii români să obţină o calificare imensă în sferturile de finală. “Dubla” lui Alex Pop şi golul lui Horaţiu Popa au făcut ca UBB să termine pe locul doi în grupa C, la egalitate de puncte chiar cu Wurzburg, însă victoria de aseară a fost decisivă pentru stabilirea echipei calificate.

“Am avut un meci greu cu Germania, echipă bazată pe forţă, pe disciplină. Nemţii au şi deschis scorul, dar printr-o mobilizare extraordinară, prin îndeplinirea unor sarcini stabilite de către noi şi printr-o coeziune a grupului am câştigat. Am reuşit să ne impunem la mijlocul terenului şi să ne concentrăm la finalizare, ba chiar puteam face 4-1 la un moment dat, însă Halas a ratat singur cu portarul. Vreau să-i felicit pe toţi jucătorii care au făcut parte din acest lot al României, al UBB Cluj. Sunt foarte mulţumit de cum s-au comportat băieţii până acum, de cum s-au dăruit pentru fiecare metru pătrat de teren. Suntem în sferturi, jucăm cu cei de la Kuban, şi sperăm să mergem cât mai departe în această competiţie”, a spus, pentru CJSport.ro, antrenorul Septimiu Ormenişan.

Meciul cu ruşii de la Kuban State University, echipă care a jucat finala ediţiei precedente a Campionatului European, va avea loc duminică, de la ora 20:00. Victoria contra nemţilor a fost sărbătorită în autocar prin cântece ale României şi ale Universităţii Cluj, dar şi prin celebra haka islandeză.

Mai jos puteţi vedea un video cu o parte din bucuria românilor, dar şi echipa care a învins Universitatea din Wurzburg.

UBB Cluj: Vaida – Kis, Kereki, Ionescu, Hâmpea – Medrea, Cristea, Rogozan, Ionaşcu – Muntean – Pop Al. Au mai intrat: Popa, Halas, Vălean. Antrenor: Septimiu Ormenişan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *