Sport

VIDEO: UBB Cluj s-a calificat în sferturile Campionatul European, după o victorie mare cu Wurzburg. Sărbătoare "islandeză" în autocar

Scris de 93

Echipa de fotbal a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj şi-a îndeplinit obiectivul la Campionatul European Universitar din Croaţia şi a reuşit să se califice în sferturile de finală.

Formaţia pregătită de Septimiu Ormenişan a învins cu 3-1, vineri seara, echipa universităţii din Wurzburg, după ce a revenit de la 0-1 pe tabelă. Românii au avut o determinare în plus faţă de germani, spiritul de sacrificiu arătat pe teren de către Alex Pop şi colegii săi mulţumindu-l din plin pe tehnicianul UBB-ului.

Chiar prea multă determinare a dus şi la o eliminare pe final, jucătorul Sănătăţii Cluj, Bogdan Cristea, văzând cartonaşul roşu, însă acest lucru nu i-a împiedicat pe studenţii români să obţină o calificare imensă în sferturile de finală. “Dubla” lui Alex Pop şi golul lui Horaţiu Popa au făcut ca UBB să termine pe locul doi în grupa C, la egalitate de puncte chiar cu Wurzburg, însă victoria de aseară a fost decisivă pentru stabilirea echipei calificate.

“Am avut un meci greu cu Germania, echipă bazată pe forţă, pe disciplină. Nemţii au şi deschis scorul, dar printr-o mobilizare extraordinară, prin îndeplinirea unor sarcini stabilite de către noi şi printr-o coeziune a grupului am câştigat. Am reuşit să ne impunem la mijlocul terenului şi să ne concentrăm la finalizare, ba chiar puteam face 4-1 la un moment dat, însă Halas a ratat singur cu portarul. Vreau să-i felicit pe toţi jucătorii care au făcut parte din acest lot al României, al UBB Cluj. Sunt foarte mulţumit de cum s-au comportat băieţii până acum, de cum s-au dăruit pentru fiecare metru pătrat de teren. Suntem în sferturi, jucăm cu cei de la Kuban, şi sperăm să mergem cât mai departe în această competiţie”, a spus, pentru CJSport.ro, antrenorul Septimiu Ormenişan.

Meciul cu ruşii de la Kuban State University, echipă care a jucat finala ediţiei precedente a Campionatului European, va avea loc duminică, de la ora 20:00. Victoria contra nemţilor a fost sărbătorită în autocar prin cântece ale României şi ale Universităţii Cluj, dar şi prin celebra haka islandeză.

Mai jos puteţi vedea un video cu o parte din bucuria românilor, dar şi echipa care a învins Universitatea din Wurzburg.

UBB Cluj: Vaida – Kis, Kereki, Ionescu, Hâmpea – Medrea, Cristea, Rogozan, Ionaşcu – Muntean – Pop Al. Au mai intrat: Popa, Halas, Vălean. Antrenor: Septimiu OrmenişanULTIMA ORĂ

 • Acum 53 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 2 hours Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 4 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 5 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 5 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE