Focus

VIDEO Monumentul care face "reklamă” euro-toaletelor lipsă din oraș. Constantin Daicoviciu, sechestrat fără voie pentru "lucrări de întreținere”

Scris de 326

După ce vă prezentam cum este pus în valoare bustul lui Constantin Daicoviciu, situat în Piața Muzeului din Cluj-Napoca, în spatele căruia tronau semeț două toalete așa-zis “ecologice”, iată că autoritățile clujene l-au sechestrat pe fostul rector al Universității Babeș-Bolyai, împrejmuind bustul acestuia cu un gard. De fapt, bustul care îl reprezintă pe renumitul istoric și arheolog român Constantin Daicoviciu, face reklamă numa’ bună pentru toaletele ecologice lipsă, cele de la eurowc.

În acest mod, absolut absurd, Constantin Daicoviciu intră și în patrimoniul european: nu însă datorită meritelor sale academice, ci din cauza reklamei pe care o face fără voie toaletelor europene.

CITEȘTE ȘIVIDEO Imaginea statuii lui Constantin Daicoviciu umbrită de toaletele ecologice

Culmea este că această anomalie se regăsește în imediata apropiere a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, situat pe strada Constantin Daicoviciu. La mai puțin de un metru distanță, bustul istoricului român este împrejmuit cu un gard. La alți câțiva metri, un grup de turiști ascultau cu interes informațiile unui ghid despre Obeliscul Carolina, primul monument laic al Clujului.

Suntem curioși ce părere au avut acești turiști despre statuia lui Daicoviciu, pusă în valoare într-un mod pervers de către autoritățile clujene. 

Conform Biroului de Presă al Primăriei Cluj-Napoca, la bustul lui Constantin Daicoviciu “urmează să aibă loc lucrări de întreținere, spălare, curățare și tratamente de conservare”.

Astfel, lucrările de întreținere urmează să intre în linie dreaptă, motiv pentru care statuia istoricului român a fost îngrădită, au precizat reprezentanții municipalității clujene. 

P.S.: Nici un istoric din orașul de pe Someș nu observă situația imposibilă în care este valorificată cultura clujeană, prin intermediul exponenților ei de seamă?

Toaletele ecologice din spatele statuii au dispărut, dar monumentul propriu-zis a fost îmrejmuit cu un gard inscripționat: “eurowc”.

Grupul de turiști, neobișnuit cu o asemenea “prețuire” a monumentelor, și-a concentrat atenția asupra Obeliscului Carolina.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 6 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 22 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 24 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 1 day Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 day In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE