Focus

VIDEO Monumentul care face "reklamă” euro-toaletelor lipsă din oraș. Constantin Daicoviciu, sechestrat fără voie pentru "lucrări de întreținere”

După ce vă prezentam cum este pus în valoare bustul lui Constantin Daicoviciu, situat în Piața Muzeului din Cluj-Napoca, în spatele căruia tronau semeț două toalete așa-zis „ecologice”, iată că autoritățile clujene l-au sechestrat pe fostul rector al Universității Babeș-Bolyai, împrejmuind bustul acestuia cu un gard. De fapt, bustul care îl reprezintă pe renumitul istoric și arheolog român Constantin Daicoviciu, face reklamă numa’ bună pentru toaletele ecologice lipsă, cele de la eurowc.

În acest mod, absolut absurd, Constantin Daicoviciu intră și în patrimoniul european: nu însă datorită meritelor sale academice, ci din cauza reklamei pe care o face fără voie toaletelor europene.

CITEȘTE ȘIVIDEO Imaginea statuii lui Constantin Daicoviciu umbrită de toaletele ecologice

Culmea este că această anomalie se regăsește în imediata apropiere a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, situat pe strada Constantin Daicoviciu. La mai puțin de un metru distanță, bustul istoricului român este împrejmuit cu un gard. La alți câțiva metri, un grup de turiști ascultau cu interes informațiile unui ghid despre Obeliscul Carolina, primul monument laic al Clujului.

Suntem curioși ce părere au avut acești turiști despre statuia lui Daicoviciu, pusă în valoare într-un mod pervers de către autoritățile clujene. 

Conform Biroului de Presă al Primăriei Cluj-Napoca, la bustul lui Constantin Daicoviciu „urmează să aibă loc lucrări de întreținere, spălare, curățare și tratamente de conservare”.

Astfel, lucrările de întreținere urmează să intre în linie dreaptă, motiv pentru care statuia istoricului român a fost îngrădită, au precizat reprezentanții municipalității clujene. 

P.S.: Nici un istoric din orașul de pe Someș nu observă situația imposibilă în care este valorificată cultura clujeană, prin intermediul exponenților ei de seamă?

Toaletele ecologice din spatele statuii au dispărut, dar monumentul propriu-zis a fost îmrejmuit cu un gard inscripționat: „eurowc”.

Grupul de turiști, neobișnuit cu o asemenea „prețuire” a monumentelor, și-a concentrat atenția asupra Obeliscului Carolina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *