Focus

VIDEO Monumentul care face "reklamă” euro-toaletelor lipsă din oraș. Constantin Daicoviciu, sechestrat fără voie pentru "lucrări de întreținere”

Scris de 326

După ce vă prezentam cum este pus în valoare bustul lui Constantin Daicoviciu, situat în Piața Muzeului din Cluj-Napoca, în spatele căruia tronau semeț două toalete așa-zis “ecologice”, iată că autoritățile clujene l-au sechestrat pe fostul rector al Universității Babeș-Bolyai, împrejmuind bustul acestuia cu un gard. De fapt, bustul care îl reprezintă pe renumitul istoric și arheolog român Constantin Daicoviciu, face reklamă numa’ bună pentru toaletele ecologice lipsă, cele de la eurowc.

În acest mod, absolut absurd, Constantin Daicoviciu intră și în patrimoniul european: nu însă datorită meritelor sale academice, ci din cauza reklamei pe care o face fără voie toaletelor europene.

CITEȘTE ȘIVIDEO Imaginea statuii lui Constantin Daicoviciu umbrită de toaletele ecologice

Culmea este că această anomalie se regăsește în imediata apropiere a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, situat pe strada Constantin Daicoviciu. La mai puțin de un metru distanță, bustul istoricului român este împrejmuit cu un gard. La alți câțiva metri, un grup de turiști ascultau cu interes informațiile unui ghid despre Obeliscul Carolina, primul monument laic al Clujului.

Suntem curioși ce părere au avut acești turiști despre statuia lui Daicoviciu, pusă în valoare într-un mod pervers de către autoritățile clujene. 

Conform Biroului de Presă al Primăriei Cluj-Napoca, la bustul lui Constantin Daicoviciu “urmează să aibă loc lucrări de întreținere, spălare, curățare și tratamente de conservare”.

Astfel, lucrările de întreținere urmează să intre în linie dreaptă, motiv pentru care statuia istoricului român a fost îngrădită, au precizat reprezentanții municipalității clujene. 

P.S.: Nici un istoric din orașul de pe Someș nu observă situația imposibilă în care este valorificată cultura clujeană, prin intermediul exponenților ei de seamă?

Toaletele ecologice din spatele statuii au dispărut, dar monumentul propriu-zis a fost îmrejmuit cu un gard inscripționat: “eurowc”.

Grupul de turiști, neobișnuit cu o asemenea “prețuire” a monumentelor, și-a concentrat atenția asupra Obeliscului Carolina.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Sunt interese foarte mari ca România să rămână fără fabrici de medicamente”
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 16 hours Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 21 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 22 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 22 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 1 day In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 1 day General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 2 days Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 2 days In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 2 days Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 2 days In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE