Reportaj

Video în exclusivitate: În ce condiții va locui și va studia la Cluj Elena Udrea, ca masterandă a Facultății de Teologie Ortodoxă

Scris de 1,651

Elena Udrea va veni din această toamnă să studieze la Cluj „Consiliere pastorală și asistență psihosocială”, ca masterandă a Facultății de Teologie Ortodoxă. Mai mult decât atât, conform stiri.tvr.ro, ea vrea să locuiască la Cluj-Napoca în cămin, un semn, desigur, nu de zgârcenie, ci de smerenie. La 43 de ani, după o controversată carieră politică, Elena Udrea va lua săptămânal calea Clujului, o cărare doar pe autostrada iluminării sale spirituale, pentru că ea intenționează să înființeze la un moment dat și un Institut al Fericirii.

„Sunt doar două zile pe săptămână în care trebuie să fiu acolo, așa că voi rămâne în București, în schimb, pe weekend, probabil că voi sta la Cluj. Să văd dacă găsesc loc la cămin!”, a declarat Elena Udrea pentru TVR 2.

În succinta sa declarație, Elena Udrea nu a precizat în ce cămin își caută loc, dar bănuim că în cel al Facultății de Teologie Ortodoxă și nu în rău famatele cămine din Hașdeu (adevărate locuri ale pierzaniei, unde băutura și moravurile ușoare sunt la ordinea zilei și, mai ales, a nopții).

Băieții de la Seminar: „O așteptăm cu drag! Să vină!”

În întâmpinarea dorinței Elenei Udrea de a locui la cămin, Ziar de Cluj a documentat foto și video condițiile în care ar urma să stea blonda de la Teologie care, cu siguranță, dacă își va dori cu adevărat, va găsi ușor  un pat disponibil într-unul dintre cele două cămine ortodoxe – cel al Seminarului Teologic sau al Facultății. 

Băieții din căminul Seminarului au fost încântați la auzul veștii că Elena Udrea ar putea locui cu ei în weekenduri, cu un zâmbet nedisimulat pe buze spunându-ne cu toții în cor (pastoral): 

„O așteptăm cu drag! Să vină!”

Condițiile în căminul Seminarului, unde locuiesc acum doar băieți de liceu, ar putea însă să nu fie pe placul Elenei Udrea, mobilierul vechi și ponosit și instalațiile sanitare ce și-au trăit de mult viața riscând să o alunge din acest loc de odihnă și reculegere pe blonda masterandă:

Dacă la căminul Seminarului e sărăcie, la cel al Facultății va fi lux!

Față de condițiile austere de la Seminar, la căminul Facultății de Teologie cu totul altfel stă treaba! La acesta acum se fac ultimele retușuri, urmând să fie dat în folosință nou-nouț, cu condiții foarte decente, chiar de lux, studențește vorbind, însă și aici camerele mici de cămin ar putea să fie nesatisfăcătoare pentru fostul om politic care, la o adică, și-ar permite o chirie în Cluj, pentru a lăsa liber locul în cămin pentru un student sărac:

Facultatea de Teologie Ortodoxă e fericit dotată din punct de vedere material

Facultatea de Teologie Ortodoxă, așa cum îi stă bine unei instituții de învățământ cu un asemenea profil, îi va oferi Elenei Udrea condiții impecabile, de hotel de 4-5 stele, clădirea acestei facultăți fiind un fel de mini-institut al preafericirii din punctul de vedere al dotărilor materiale:

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 10 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 14 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 15 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 15 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 17 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 17 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 17 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 18 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 18 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 19 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 19 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE