Din oras

VIDEO Concert pentru combaterea consumului de droguri, la sediul BNR Cluj. S-a lansat campania „Ajută-ți prietenul”

Cluburile Lions din Cluj duc mai departe tradiția începută în urmă cu 9 ani și organizează o nouă ediție a campaniei „Ajută-ți prietenul”. Proiectul este dedicat prevenirii și combaterii consumului de droguri în rândul copiilor și a adolescenților. 

Organizatorii, în parteneriat cu Agentia Națională Antidrog- Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj și cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, au lansat vineri seara proiectul pe note muzicale la sediul BNR Cluj.

Timp de aproximativ o oră, invitații s-au delectat cu muzica orchestrei SoNoRo, iar la sfârșit au avut ocazia să doneze pentru construirea unui centru destinat consumatorilor de droguri care au trecut prin tratamentul de dezintoxicare. 

 „Vom avea două faze ale acestei campanii. Una este de informare și conștientizare cu ajutorul Inspectoratului Școlar Județean, și a doua este practic ceea ce ne-am dorit de mult timp, de acum 9 ani, și anume să construim un centru post-cură. Nu există așa ceva în zona noastră, există în țară dar foarte puține. E un proiect pe termen lung; proiectul pe termen scurt este să informăm copiii noștri despre riscurile consumului de droguri,” a declarat Anca Dinu, președintele Lions Club Hope Cluj-Napoca.

Reprezentanții SoNoRo susțin că au ales să se implice în această campanie pentru a le oferi tinerilor o alternativă la prafurile cu efecte nocive.

Muzica este cel mai bun drog, vrem să îi facem pe cei tineri să meargă mai des la concerte și să nu se ocupe de alte substanțe, periculoase,” a afirmat Răzvan Popovici, directorul festivalului SoNoRo.

Ziar de Cluj a atras de nenumărate ori atenția asupra fenomenului consumului de droguri, care ucide mințile tinere. În ultimele luni, am publicat zeci de fotografii și materiale video cu adolescenți ,,afumați” care se bălăbăneau prin parcuri, scări de bloc, pe trotuare sau în stații de autobuz. Totodată, am ,,felicitat” autoritățile, în frunte cu SRI, pentru implicarea de nota „zece” în combaterea acestui fenomen.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *