Reportaj

VIDEO. Cazul Zaharia: Vremea rea suspendă căutările pe lacul Beliș. Scafandrii și jandarmii montani au privit neputincioși spre lac pe o ploaie torențială

Cautarile in cazul directorului APIA Cluj au fost oprite momentan pe lacul Belis. Au trecut mai bine de trei zile de la disparitia directorului APIA Adrian Zaharia, cel a carui barca a fost gasita plutind in deriva pe lacul din apropiere de localitatea Belis Fantanele sambata seara. Cautarile au fost ingreunate luni de vremea rea, dar si din cauza adancimii lacului.

 

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj Andrei Biris a declarant pentru NCN ca scafandrii au oprit cautarile din cauza ploii si vor reveni pe lac imediat ce vremea le va permite.

 

”Echipajul nostru este acolo, însă din cauza ploilor abundente nu au putut să iasă pe apă. Condițiile meteo asigură siguranța echipajului pentru căutările cu ambarcațiunea” – Andrei Biriș, ISU Cluj

 

Potrivit acestuia, Lacul Belis are portiuni unde adancimea ajunge si la 100 de metri, iar scafandrii care au intervenit pana acum au permisiunea de a se scufunda la cel mult 40 de metri .

 

Asa ca, neputinciosi din cauza vremii, autoritatile au privit in zadar spre lac, in speranta ca trupul barbatului va iesi la suprafata. Iar dupa mai bine de cateva ore, jandarmii monatni au renuntat complet si au plecat de la locul interventiei. 

 

Dispraritia directorului APIA Cluj a fost semnalata sambata seara, cand un localnic a sesizat o barca ce plutea in deriva pe lac de mai bine de doua ore. Adrian Zaharia, în vârstă de 40 de ani, are o casă de vacanţă pe malul lacului Beliș. In seara disparitiei, barbatul s-a plimbat împreună cu trei prieteni, apoi i-a lăsat la cabană şi a ieşit singur cu barcă pentru inca o tura pe lac.

 

Imaginile cu ambarcaţiunea plutind pe lac au fost filmate de un turist, care se plimba cu iubita lui in apropiere. Conform anchetatorilor, un martor a declarat ca a vazut un barbat pe lac care facea manevre bruste cu barca, intr-o incercare disperata de a evita impactul cu alta ambarcatiune. Atunci s-ar fi dezechilibrat si ar fi cazut in apa. Adrian Zaharia nu stia sa inoate. Barca acestuia a fost recuperata de ISU, iar in ea anchetatorii au gasit o vesta de salvare, ochelari, dar si cateva sticle cu alcool.

 

Adrian Zaharia, în vârstă de 40 de ani, este director al APIA Cluj din ianuarie 2013. Bărbatul este necăsătorit şi are un băieţel de aproape 3 ani, care locuieşte cu mama lui. Corpul de control al Ministerului Agriculturii a făcut mai multe verificări la APIA Cluj, în ultimii ani, din cauza plângerilor unor angajaţi ai instituţiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *