Sanatate

VIDEO Achiziții suspecte la Spitalul Județean Cluj. Emanuel Ungureanu: “Aștept acțiuni ferme ale Ministerului Sănătății care să oprească jaful generalizat din sistemul sanitar!”

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj este marcat de noi suspiciuni de corupție, mai exact de unele achiziții suspecte care s-ar fi efectuat la prețuri supraevaluate. Despre aceste grave aspecte a vorbit, iarăși, deputatul clujean Emanuel Ungureanu, care, de la tribuna Camerei Deputaților a interpelat-o pe Sorina Pintea, ministrul Sănătății, cu privire la practicile neortodoxe din cadrul SCJU Cluj.

Astfel, după cum a afirmat Emanuel Ungureanu de la tribuna Camerei Deputaților, în perioada cuprinsă între anii 2016-2018, pentru secția de Ortopedie a Spitalului Județean Cluj au fost achiziționate proteze în valoare de cca 15 milioane de lei. Cu toate acestea, nu puțini sunt pacienții care s-au adresat deputatului USR, Emanuel Ungureanu, semnalându-I faptul că sunt nevoiți să procure diverse dispozitive medicale ortopedice.

Mai mult chiar, există suspiciunea că aceste dispozitive au fost procurate la prețuri supraevaluate.

Astfel, întrebarea care se conturează vizează modul în care au fost cheltuite aceste sume de bani, precum și ce s-a ales din acele dispozitive medicale?!

Iată și informațiile publicate recent de către Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților: 

Am interpelat de la tribuna Camerei Deputaților pe Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cu privire la achiziția suspectă a unor dispozitive medicale de către conducerea Spitalului Județean Cluj.

Concret, în anul 2018 s-au achiziționat proteze pentru secția de Ortopedie a Spitalului Județean Cluj în valoare de aproape 15 milioane lei!

Există suspiciunea că aceste dispozitive s-au achiziționat la prețuri supraevaluate!

În ciuda acestor sume colosale cheltuite la un spital plin de datorii, mai mulți bolnavi mi-au scris că ei își procură singuri diferite dispozitive medicale ortopedice…

Vine atunci întrebarea?
Unde sunt protezele? Pe ce s-au dus banii?

Același lucru s-a întâmplat și cu bolnavii ce suferă de grave probleme ale aparatului auditiv care au avut nevoie de implanturi cohleare. 

I-am reamintit doamnei ministru Sorina Pintea și de sesizarea din luna iunie despre gravele probleme de la: Anatomopatologie, Camera de Gazare din Farmacia Spitalului, Chirugie 2, Reumatologie, Medicală I, problemele de transport și depozitare a hranei pentru bolnavi și multe alte nenorociri.

Aștept acțiuni ferme și rapide ale Ministerului Sănătății care să oprească jaful generalizat din sistemul sanitar!”, a notat Emanuel Ungureanu.

 

 

 

sursa foto/video: Emanuel Ungureanu/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *