In vizor

Viceprimarul Tarcea, despre parcul retrocedat din Gheorgheni: „Nu cred că la Cluj-Napoca s-a construit pe spații verzi”

Viceprimarul Dan Tarcea consideră că s-a creat prea multă agitație în jurul spațiului verde retrocedat de pe strada Unirii din Gheorgheni. Tarcea a menționat faptul că dacă acel teren are proprietari privați nu înseamnă că aceștia vor avea dreptul să construiască blocuri.  

„Nu există niciun proiect depus în acest sens. Nu știu cine este proprietarul parcului. Acolo sunt niște proprietăți care încă din 2008 sunt în litigiu și se pare că au câștigat în instanță punerea în posesie a respectivului teren. Asta nu înseamnă că dacă au câștigat proprietatea terenului să apară și blocuri acolo. Primăria nu poate cumpăra, poate doar expropria. Dar trebuie să vedem care sunt proprietarii. Urmează să facem verificările necesare, să vedem în ce UTR sunt încadrați, dacă se poate construi”, a declarat viceprimarul Tarcea.

Mai mult, Tarcea consideră că această agitație nu se jstifică, droarece la Cluj-Napoca nu se construiește pe spații verzi.

„Faptul că sunt puși în posesie nu înseamnă că pot să construiască. De exemplul Parcul Colina. Acesta nu aparține Primăriei. Acolo sunt proprietari privați. Au apărut blocuri în Parcul Colina? Cred că ne agităm mai mult decât e cazul. Nu cred că la Cluj-Napoca s-a construit pe zone verzi.”, potrivit lui Tarcea.

Sunt însă câteva exemple recente, ca să nu mai vorbim de cele care nu a creat la fel de multe discuții, care îl contrazic pe viceprimar. Este vorba de investițiile din Parcul Rozelor, de blocul ce ar urma să fie ridicat pe spațiul verde dintre Parcul Rozelor și Iuliu Hațieganu, sau de blocul de 13 etaje aprobat lângă La Terenuri în Mănăștur și a cărui construcție a fost oprită doar după intervenția activiștilor de mediu. Tot aici se încadrează și proiectele dezvoltate în Făget, acolo unde pădurea dispare treptat lăsând loc ansamblurile imobiliare. 

Ziar de Cluj a dezbătut pe larg acest subiect care a apărut în spațiu public după ce proprietarul a anunțat că vrea să vândă cele două parcele de teren pe care le deține pe strada Unirii, iar vecinii deja au și văzut cum rămân fără parcul ce ar urma să fie înlocuit de bocuri.

CITEȘTE MAI MULT:

Un spațiu verde din Gheorgheni ESTE SCOS LA VÂNZARE. Clujenii deja se gândesc că vor apărea blocuri

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *