In vizor

Viceprimarul Tarcea, despre parcul retrocedat din Gheorgheni: „Nu cred că la Cluj-Napoca s-a construit pe spații verzi”

Scris de 214

Viceprimarul Dan Tarcea consideră că s-a creat prea multă agitație în jurul spațiului verde retrocedat de pe strada Unirii din Gheorgheni. Tarcea a menționat faptul că dacă acel teren are proprietari privați nu înseamnă că aceștia vor avea dreptul să construiască blocuri.  

„Nu există niciun proiect depus în acest sens. Nu știu cine este proprietarul parcului. Acolo sunt niște proprietăți care încă din 2008 sunt în litigiu și se pare că au câștigat în instanță punerea în posesie a respectivului teren. Asta nu înseamnă că dacă au câștigat proprietatea terenului să apară și blocuri acolo. Primăria nu poate cumpăra, poate doar expropria. Dar trebuie să vedem care sunt proprietarii. Urmează să facem verificările necesare, să vedem în ce UTR sunt încadrați, dacă se poate construi”, a declarat viceprimarul Tarcea.

Mai mult, Tarcea consideră că această agitație nu se jstifică, droarece la Cluj-Napoca nu se construiește pe spații verzi.

„Faptul că sunt puși în posesie nu înseamnă că pot să construiască. De exemplul Parcul Colina. Acesta nu aparține Primăriei. Acolo sunt proprietari privați. Au apărut blocuri în Parcul Colina? Cred că ne agităm mai mult decât e cazul. Nu cred că la Cluj-Napoca s-a construit pe zone verzi.”, potrivit lui Tarcea.

Sunt însă câteva exemple recente, ca să nu mai vorbim de cele care nu a creat la fel de multe discuții, care îl contrazic pe viceprimar. Este vorba de investițiile din Parcul Rozelor, de blocul ce ar urma să fie ridicat pe spațiul verde dintre Parcul Rozelor și Iuliu Hațieganu, sau de blocul de 13 etaje aprobat lângă La Terenuri în Mănăștur și a cărui construcție a fost oprită doar după intervenția activiștilor de mediu. Tot aici se încadrează și proiectele dezvoltate în Făget, acolo unde pădurea dispare treptat lăsând loc ansamblurile imobiliare. 

Ziar de Cluj a dezbătut pe larg acest subiect care a apărut în spațiu public după ce proprietarul a anunțat că vrea să vândă cele două parcele de teren pe care le deține pe strada Unirii, iar vecinii deja au și văzut cum rămân fără parcul ce ar urma să fie înlocuit de bocuri.

CITEȘTE MAI MULT:

Un spațiu verde din Gheorgheni ESTE SCOS LA VÂNZARE. Clujenii deja se gândesc că vor apărea blocuri

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 3 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 5 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 16 hours Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 21 hours In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 22 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 23 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 23 hours General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 23 hours Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 1 day Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 1 day In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 1 day In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 1 day Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE