Eveniment

VESTITORII UNTOLD: Doi polonezi care veneau la festivalul de muzică pe stick, au fost prinși cu droguri la graniță

Scris de 481

Doi tineri din Polonia, de 27 și 28 de ani, au fost prinși miercuri de polițiștii de frontieră și lucrătorii SCCO Satu Mare la Vama Petea cu droguri ascunse în bagaje. Cei doi au declarat că veneau în România la festivalul UNTOLD care începe joi la Cluj-Napoca.

Potrivit Poliției de Frontieră, cei doi călătoreau din Polonia și au spus că au venit în România pentru un festival de muzică de pe raza judeţului Cluj.

În urma controlului, polițiștii de frontieră împreună cu câinele polițist Cima, specializat în detectarea stupefiantelor, au descoperit, ascunse în bagajele acestora, mai multe tipuri de substanțe interzise: 13 flacoane – testosterone în formă lichidă de culoare gălbuie, 36 de comprimate de culoare verde cu inscripția Anastrozole tablets IP, alte 88 de comprimate de culoare albă, 58 de comprimate de culoare maro cu inscripția Zen Szen, 78 de comprimate cu inscripția Vitamin, alte două comprimate de culoare maro cu inscripția Ashwa – Gandha, două veste anti-înjunghiere și trei tuburi cu gaz iritant lacrimogen.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de trafic ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc.

Poliția de Frontieră anunță că, în contextul desfășurării festivalului Untold, care are loc în perioada 4-7 august în Cluj-Napoca, poliţiştii de pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, împreună cu poliţişti din IPJ-uri și specialişti antidrog, desfăşoară în punctele de trecere a frontierei din vestul ţării acţiuni preventive în sistem integrat pentru informarea participanţilor la trafic cu privire la riscurile privind traficul şi consumul de droguri.

La frontiera de vest a României, alături de poliţiştii de frontieră care efectuează formalităţile de control şi verifică autenticitatea documentelor de călătorie, participă şi echipajele canine ale Poliţiei de Frontieră. Astfel, începând de miercuri câinii Dit, Neva şi Cima se află în misiune la PTF Borș, PTF Nădlac II, respectiv PTF Petea.

Și pe Aeroportul din Cluj-Napoca, alături de Skinny, câinele poliţist premiat cu locul I la ultimul concurs organizat de MAI pentru abilităţile sale în ceea ce priveşte detectarea stupefiantelor, vor ajunge în sprijin doi câini de la alte structuri teritoriale ale PFR, specializați în controlul antidrog.

Cu toții vor acționa alături de celelalte echipaje canine ale MAI pentru asigurarea participării în siguranță la festivalul de muzică Untold.

Sursa: MediafaxULTIMA ORĂ

 • Acum 33 mins Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 41 mins Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 47 mins PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 3 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 3 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 4 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 5 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 6 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 6 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 7 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 20 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 21 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE