Justitie

Acuzații în serie în dosarul medicului clujean arestat pentru agresiune sexuală: sunt implicați mai mulți minori, cu vârste între 5 și 12 ani

Scris de 406

Medicul rezident turdean Horațiu Potîrniche (26 ani) a primit încă 30 de zile de arest preventiv, conform deciziei de miercuri a Judecătoriei Luduș. La precedentul termen au apărut noi acuzații, fiind implicați mai mulți minori, cu vârste între 5 și 12 ani.

Medicul rezident din Turda, care profesează în Cluj-Napoca, a fost arestat preventiv în luna iunie, fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri și agresiune sexuală. Victima acestuia ar fi un băiat de 12 ani.

Este a doua prelungire a arestului preventiv, decisă de Judecătoria Luduș, după decizia de arest preventiv dată înițial în 11 iunie 2022. La precedentul termen au apărut noi acuzații, fiind implicați mai mulți minori, cu vârste între 6 și 12 ani.

Horațiu Potîrniche este ”cercetat în prezent pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, prev. și ped. de art. 375 alin. 1 Cod Penal (faptă comisă în data de 28.05.2022); corupere sexuală a minorilor, prev. și ped. de art. 221 al. 3 Cod Penal (persoane vătămate L.C.D. în vârstă de 9 ani, L.C.V. în vârstă de 6 ani, L.A.A. în vârstă de 5 ani și L.F. în vârstă de 8 ani); ultraj contra bunelor moravuri, prev. și ped. de art. 375 alin. l, Cod penal (faptă comisă în data de 01.06.2022); agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și alin. 2 lit. c și d Cod Penal (persoană vătămată L.M. de 12 ani) Cod penal și agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și alin. 2 lit. c și d Cod penal (persoană vătămată G.P.C. de 12 ani)”.

Decizia luată miercuri de Judecătoria Luduș poate fi contestată la Tribunalul Mureș.

”În baza art. 236 alin. 1 Cod Procedură Penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, şi raportat la art. 223 alin. 2 Cod Procedură Penală coroborat cu art. 202 alin. 1 şi alin. 3 Cod Procedură Penală dispune prelungirea măsurii arestului preventiv faţă de inculpatul PH, cercetat în prezent pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și alin. 2 lit. c și d Cod Penal (persoană vătămată …) Cod penal și agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și alin. 2 lit. c și d Cod penal (persoană vătămată …), toate cu aplicarea art. 38 al. 1 Cod Penal, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 10.08.2022 şi până la data de 08.09.2022, inclusiv.

Respinge ca nefondată cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu o măsură preventivă mai uşoară, respectiv arestul la domiciliu sau controlul judiciar. În baza art. 275 alin. 3 Cod Procedură Penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 03 august 2022, ora 12,00.”, a transmis instanța, citată de turdanews.net.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 mins FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 1 hour Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 2 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 2 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 4 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 4 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 5 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 6 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 7 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 7 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 8 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 21 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE