Rautacisme

VESTE EXCELENTĂ – Metroul se extinde și pe strada Soporului. Locuitorii nu își vor mai rupe mașinile în gropi și vor avea cel mai modern cartier din Transilvania

Scris de 307

Clujenii de pe strada Soporului nu mai trebuie să își facă griji că își rup mașinile în gropile uriașe și vechi de peste 30 de ani. În curând Soporul se va transforma total și va fi de nerecunoscut. Master Planul pentru cartierul Sopor arată că „soporenii” vor locui în cel mai modern cartier din Cluj-Napoca, poate chiar din Transilvania.

Elementul cel mai important din dezvoltarea cartierului Sopor este extinderea liniei de metrou și în acea zonă. Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc, joi dimineața, într-o emisiune a unui post de radio local. Suntem siguri că cetățenii din Sopor întâmpină cu inima plină de bucurie această veste crucială pentru ei. Considerăm că a meritat din plin să îndure 30 de ani de gropi, noroi, praf și bolovani pe strada Soporului. Acum nici nu mai e nevoie de asfalt dacă se prelungește linia de metrou.

Automat se reduc și costurile de trai pentru „soporeni” odată cu introducerea metroului. Nu mai au nevoie de bani pentru benzină, nu mai trebuie să repare mașinile care se strică în gropi, ajung mult mai repede la locul de muncă.

Dar să nu mai prelungim suspansul și să redăm declarația primarului Emil Boc cu privire la noul cartier Sopor care va avea metrou.

“Anul acesta se va termina Master Planul și negocierile cu proprietarii. Acolo, v-am spus, se face un cartier ca la carte, de la zero. Prima dată facem străzile, stabilim locuri de parcuri, de creșă, de grădiniță , centru de cartier, cum trebuie să arate fiecare și după aceea se construiește un nou cartier al orașului. Vrem să îl facem după toate rigorile vremurilor în care trăim, adică omul să aibă la 15 minute de mers pe jos parc, creșă, grădiniță, școală, bancă, centru de cartier. După aceea, ca să mergi de acolo să ai alternative – fie cu transportul în comun că va fi autobuz, troleibuz sau metrou că se va extinde la un moment dat în acea zonă, să ai acces la piste de biciclete și în ultimă instanță, pe locul 3-4 să ai mașina personală. Adică chiar și mijloacele de deplasare de interconectare (dacă nu muncești în zonă) să fie asigurate și cu mijloace nepoluante care să nu polueze. Transport în comun, repet, tramvai, metrou, troleibuz”, a explicat Emil Boc.

În aceeași emisiune, primarul a vorbit și despre nodul de centură Sopor. Se face repede și acesta. Puțin mai repede decât metroul.

„Nodul de centură de autostradă, unul din cele 20 de noduri de centură este și Soporul. Acel nod mare cu 18 metri lățime, cu 4 benzi cum este Soporul se face în cadrul proiectului de centură metropolitană. Dacă era prins în PNRR erau șanse să se facă și mai repede. Dar pentru că a rămas în fondul de transporturi, se face dar nu la fel de repede ca și PNRR-ul care are termen limită în jur de 2026”, a mai spus Boc.

Precizăm că declarațiile primarului Emil Boc sunt reale, chiar dacă totul pare o glumă.ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 9 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 9 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 9 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 10 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 10 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 11 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 11 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 12 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 13 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 14 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE