Sanatate

VENIŢI LA "CLIUUJ" SĂ LUAŢI TULPINĂ! Valeriu Gheorghiţă: "La jumătatea lunii septembrie ne aşteptăm să avem peste 2.000 de cazuri zilnice de COVID-19, în loc de 1.500-1600, cât estimam iniţial (…) Situaţia se va înrăutăţi"

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că la jumătatea lunii septembrie autorităţile se aşteaptă ca în România să se înregistreze peste 2.000 de cazuri zilnice, în loc de 1.500 – 1.600, cât estimau iniţial.

Valeriu Gheorghiţă a declarat duminică seară, la Digi24, că nu se aşteaptă ca în perioada următoare evoluţia epidemiologică să fie una bună.

“Din păcate, vedem o mobilitate şi o interacţiune ridicată a persoanelor şi care este combinată cu o respectare foarte scăzută a măsurilor de prevenţie. Nu ne aşteptăm ca în perioada următoare evoluţia epidemiologică să fie mai bună, dimpotrivă, situaţia se va înrăutăţi pe fondul faptului că varianta Delta devine dominantă, inclusiv în ţara noastră. Vedem că în ultimele trei luni varianta Delta a ajuns deja la o pondere de peste 20% din totalul variantelor virale de îngrijorare care au fost depistate în urma testelor de secvenţiere, iar în urma secvenţierilor efectuate săptămânal, peste 95-96% din teste sunt pozitive pentru varianta Delta”, a afirmat Gheorghiţă.

El a menţionat că autorităţile se aşteaptă să aibă peste 2.000 de cazuri zilnice, în loc de 1.500-1600, cât era estimarea iniţială.

“Nu ne aşteptăm să avem o situaţie bună. De altfel, evaluările predicţiei în ceea ce priveşte evoluţia epidemiologică în România ne arată că până la acest moment creşterea numărului de cazuri a fost mai rapidă decât ceea ce noi ne aşteptam, ca atare la jumătatea lunii septembrie ne aşteptăm să avem peste 2.000 de cazuri zilnice, în loc de 1.500-1600 cât estimam iniţial. Această estimare este pentru următoarele patru săptămâni, însă nu înseamnă că acesta va fi pragul maximal la care vom ajunge, este predicţia pe patru săptămâni pe care o putem face în momentul de faţă”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

NUMAI BOC NU VEDE: Incidența infecției cu coronavirus se apropie de pragul de un caz la mia de locuitori în Cluj-Napoca, un record al ultimelor luni

Incidența infecției cu coronavirus se apropie de pragul de un caz la mia de locuitori în Cluj-Napoca, un record al ultimelor luni, după ce în oraș numărul cazurilor active depistate în ultimele trei săptămâni a depășit trei sute.

Datele Direcției de Sănătate Publică din Cluj arată că în Cluj-Napoca incidența infecției cu coronavirus – numărul de cazuri active înregistrate în ultimele două săptămâni raportat la populația rezidentă – ajunge azi la 0,91 cazuri la mie, adică nu mai puțin de 306 cazuri active din totalul populației rezidente, de peste 337.000 de locuitori.

E de departe cel mai mare număr de cazuri active înregistrat în ultimele luni și cea mai ridicată rată de infectare în acest interval.

De altfel în întreg județul sunt înregistrate azi 490 cazuri active, deci aproape două treimi din toate cazurile înregistrate în județ sunt în Cluj-Napoca.

Să menționăm, zeci de cazuri au fost depistate în Cluj-Napoca doar în weekend; joi numărul cazurilor active din oraș era de 220.

Rata de infectare în ultimele săptămâni în Cluj-Napoca, potrivit DSP Cluj:

  • 30 august: 0,91 cazuri la mie
  • 26 august: 0,65 cazuri la mie
  • 24 august: 0,51 cazuri la mie
  • 19 august: 0,45 cazuri la mie
  • 14 august: 0,37
  • 9 august: 0,29
  • 5 august 0,21
  • 4 august: 0,20
  • 21 iulie: 0,07
  • 5 iulie: 0,04

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *