Rautacisme

Milionarul Ovidiu Turcu, probleme nasoale la Consiliul Concurenței în calitate de dealer al Dacia Renault

Unul dintre scandalurile care urmează să bubuie foarte curând la București este cel referitor la investigația declanșată de Consiliul Concurenței față de subsidiara din România Dacia Renault care ar fi trimis un e-mail către toți dealerii din țară, unul profund anticoncurențial prin care acestora li s-a cerut să nu mai aibă decontări directe cu firma Astra Asigurări, deținută de niște entități germane. 

Ăștia, când au aflat, au făcut ca trenul, sesizând Consiliul Concurenței și folosindu-se chiar și de Ambasada Germaniei pentru a reglementa lucrurile.

La rândul său, Dacia Renault și-a trimis în apărare propriile pile, adică Ambasada Franței, plus o haită de politiceini influenți din România. 

La nivel subteran lucrurile se negociază cu Consiliul Concurenței, însă au ajuns într-un moment delicat. Ca să nu afecteze reputația Dacia Renault, investitor de prim rang în România, Consiliul Concurenței ar vrea să-i prăjească pe dealerii auto. 

Cu un procent din cifra de afaceri, adică cu mai multe milioane de euro. 

Urmând ca, gigantul francez să acopere pierderile rezultate din amendă prin alte modalități care să le închidă gura dealerilor revoltați. 

Acest anunț i-a lovit în inimă direct pe doi dintre cei mai influenți dealeri Dacia Renault din România.

Este vorba de Ion Răducanu de la Timișoara, care are concesionarul Auto Europa, și cel care acum umblă pe la București, împreună cu al doilea dealer puternic al României, milionarul clujean Ovidiu Turcu, să găsească pile politice sau portițe de scăpare. În mod special, la Ovidiu Turcu situația este și mai cotoioasă. 

Trecând peste faptul că sunt margini mici la vânzarea de mașini, o amendă care ar smulge procente din cifra de afaceri ar cauza pierderi și mai substanțiale. 

Dar și aici Turcu are o problemă specială, fiindcă pe firma pe care face vânzările de mașini Dacia și Renault el și-a mai pus și alte combinații, gen terenuri, imobile și dezvoltări imobiliare, astfel încât o amendă mare de la Consiliul Concurenței ar rupe serios din profitul altor linii de business. 

Așa e când la 71 de ani nu știi să te oprești din joc, să te bucuri de viață și de banii făcuți. 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *