Din oras

Noul ansamblu imobiliar de pe Fagului-Macedonski urmează să fie aprobat de consilierii locali

Scris de 769

Un nou ansamblu rezidențial pe str Fagului-Alexandru Macedonski, pe o suprafață de aproape 4.000 mp, prevede realizarea unui șir de locuințe (14 imobile) cu un regim de înălțime de S+P+E+M. În cadrul procedurilor de consultare a localnicilor din zonă, vecinii semnalau riscurile reprezentate de densitatea locuirii. De altfel, cele câteva parcele destinate locuirii vor dispune de câte un singur acces auto și un singur acces pietonal.

Strada Fagului realizează legătura între cartierul Gheorgheni – prin intersecția Fagului-C-tin Brâncuși-Romul Ladea-Borhanci – și cartierul Bună Ziua. 

CITEȘTE ȘI: PUZ pentru dezvoltarea unui nou ansamblu rezidențial pe străzile Fagului-Macedonski: Cum va fi asigurată circulația și accesele

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) dezvoltare ansamblu rezidențial str Fagului 27 – str Alexandru Macedonski s-a aflat în dezbatere publică în iulie 2021.

Potrivit Primăriei, dezbaterea nu a trezit interesul publicului. 

În următoarea ședință de Consiliu local de la începutul lunii septembrie, proiectul de hotărâre urmează să fie aprobat.

Suprafața de teren reglementată prin PUZ este de cca 3877 mp, situată în partea Vestică a str Alexandru Macedonski, fiind delimitată de parcele cu fond construit perimetral. Adresa poștală a imobilului este str Fagului nr. 27.

Se propune urbanizarea terenurilor, respectiv construirea unui ansamblu rezidențial, cu regim maxim de înălțime de (S)+P+E+M.

Beneficiar: SC Conarh Design SRL 

Proiectant: SC BAU – Birou de Arhitectură și Urbanism SRL

Conarh Design – înființată în 2003, cu sediul în Cluj-Napoca, administrată de Dan Florian Vasile (50%) și Dan Nicoleta Ancuța (50%). 

Obiectul de activitate: Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale.

În 2020, firma înregistra un număr de 3 angajați.

Cu o cifră de afaceri de 83 832 EUR, firma înregistra un profit de 6 321 EUR în 2020. 

Planul Urbanistic Zonal vizează parcelarea terenului – 6 parcele destinate locuirii și una spațiului verde cu acces public. 

Locuințe cu regim redus de înălțime dispuse pe un parcelar de tip urban. 

Circulații și accese

Accesul la parcele se realizează din str Alexandru Macedonski sau dinspre str Fagului.

Fiecare parcelă va avea un singur acces auto și un singur acces pietonal.

Ansamblul va avea accesul din drumul public cu lățimea carosabilului de minim 6 m.

La interior va avea un sistem de alei carosabile organizate în concordanță cu conceptul urbanistic și care va asigura accesul la toate parcelele. 

Staționarea autovehiculelor: în interiorul parcelei

Echiparea tehnico-edilitară: completă pe str Alexandru Macedonski.

Avizul Arhitectului șef prevede condiția ca parcelele pe care se edifică o locuință unifamilială să fie cu o suprafață minimă de 350 mp, iar pentru locuințele familiale cu două unități locative – minim 500 mp. 

În cadrul dezbaterilor publice preliminare privind consultarea vecinilor, din partea acestora au fost făcute câteva observații privind dezvoltarea zonei:

A fost atrasă atenția asupra densității locuirii, precum și faptul că acest cartier nu beneficiază de nici o construcție cuplată, fiind doar case individuale, iar „cele 14 case înșiruite sunt prea mult”, se arată în documentația aferentă Planului Urbanistic Zonal. 

Localnicii au semnalat crearea unei aglomerări urbane prin intermediul acestui proiect. 

O altă obiecție viza faptul că proiectul ansamblului rezidențial de pe Fagului – Alexandru Macedonski ar distruge zona verde existentă, presupunând tăierea multor arbori. 

Rând pe rând, observațiile localnicilor din zonă au fost analizate, primind răspuns, iar în final au fost demontate. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours In vizor
  PÂNĂ CÂND OSĂ NE MAI MINTĂ BOC, CA PE ULTIMII OAMENI? Criza gunoaielor pândește din umbră: Supercom n-a primit încă ordinul de începere a contractului pentru că nu îndeplinește obligațiile asumate
 • Acum 6 hours Anchete
  Prințul Alin “ÎNTR-O ZI” Tișe și regele Emil OSĂ Boc nu numai că au pierdut cloudul regional, dar n-au fost în stare să aducă la Cluj nici măcar o fracțiune din cloud-ul mare guvernamental de 500 de milioane de euro
 • Acum 7 hours Eveniment
  SĂ TRĂIASCĂ ANTIDERAPANTUL, CĂ MI-A PUS ÎN ȘANȚ BĂRBATUL! De la atâtat deszăpezire pe drumurile județene din Cluj, o mașină cu 4 pasageri s-a răsturnat în decor
 • Acum 8 hours In vizor
  70 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu în închisoarea de la Sighet și 10 zile de la smulgerea din soclu a statuii sale de către ”doreii” angajați de Boc să ”reabiliteze” zona. Tot o ucidere. A memoriei
 • Acum 19 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 23 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 1 day Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 1 day Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 2 days Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE