Din oras

Noul ansamblu imobiliar de pe Fagului-Macedonski urmează să fie aprobat de consilierii locali

Un nou ansamblu rezidențial pe str Fagului-Alexandru Macedonski, pe o suprafață de aproape 4.000 mp, prevede realizarea unui șir de locuințe (14 imobile) cu un regim de înălțime de S+P+E+M. În cadrul procedurilor de consultare a localnicilor din zonă, vecinii semnalau riscurile reprezentate de densitatea locuirii. De altfel, cele câteva parcele destinate locuirii vor dispune de câte un singur acces auto și un singur acces pietonal.

Strada Fagului realizează legătura între cartierul Gheorgheni – prin intersecția Fagului-C-tin Brâncuși-Romul Ladea-Borhanci – și cartierul Bună Ziua. 

CITEȘTE ȘI: PUZ pentru dezvoltarea unui nou ansamblu rezidențial pe străzile Fagului-Macedonski: Cum va fi asigurată circulația și accesele

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) dezvoltare ansamblu rezidențial str Fagului 27 – str Alexandru Macedonski s-a aflat în dezbatere publică în iulie 2021.

Potrivit Primăriei, dezbaterea nu a trezit interesul publicului. 

În următoarea ședință de Consiliu local de la începutul lunii septembrie, proiectul de hotărâre urmează să fie aprobat.

Suprafața de teren reglementată prin PUZ este de cca 3877 mp, situată în partea Vestică a str Alexandru Macedonski, fiind delimitată de parcele cu fond construit perimetral. Adresa poștală a imobilului este str Fagului nr. 27.

Se propune urbanizarea terenurilor, respectiv construirea unui ansamblu rezidențial, cu regim maxim de înălțime de (S)+P+E+M.

Beneficiar: SC Conarh Design SRL 

Proiectant: SC BAU – Birou de Arhitectură și Urbanism SRL

Conarh Design – înființată în 2003, cu sediul în Cluj-Napoca, administrată de Dan Florian Vasile (50%) și Dan Nicoleta Ancuța (50%). 

Obiectul de activitate: Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale.

În 2020, firma înregistra un număr de 3 angajați.

Cu o cifră de afaceri de 83 832 EUR, firma înregistra un profit de 6 321 EUR în 2020. 

Planul Urbanistic Zonal vizează parcelarea terenului – 6 parcele destinate locuirii și una spațiului verde cu acces public. 

Locuințe cu regim redus de înălțime dispuse pe un parcelar de tip urban. 

Circulații și accese

Accesul la parcele se realizează din str Alexandru Macedonski sau dinspre str Fagului.

Fiecare parcelă va avea un singur acces auto și un singur acces pietonal.

Ansamblul va avea accesul din drumul public cu lățimea carosabilului de minim 6 m.

La interior va avea un sistem de alei carosabile organizate în concordanță cu conceptul urbanistic și care va asigura accesul la toate parcelele. 

Staționarea autovehiculelor: în interiorul parcelei

Echiparea tehnico-edilitară: completă pe str Alexandru Macedonski.

Avizul Arhitectului șef prevede condiția ca parcelele pe care se edifică o locuință unifamilială să fie cu o suprafață minimă de 350 mp, iar pentru locuințele familiale cu două unități locative – minim 500 mp. 

În cadrul dezbaterilor publice preliminare privind consultarea vecinilor, din partea acestora au fost făcute câteva observații privind dezvoltarea zonei:

A fost atrasă atenția asupra densității locuirii, precum și faptul că acest cartier nu beneficiază de nici o construcție cuplată, fiind doar case individuale, iar „cele 14 case înșiruite sunt prea mult”, se arată în documentația aferentă Planului Urbanistic Zonal. 

Localnicii au semnalat crearea unei aglomerări urbane prin intermediul acestui proiect. 

O altă obiecție viza faptul că proiectul ansamblului rezidențial de pe Fagului – Alexandru Macedonski ar distruge zona verde existentă, presupunând tăierea multor arbori. 

Rând pe rând, observațiile localnicilor din zonă au fost analizate, primind răspuns, iar în final au fost demontate. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *