Politica

Vasile Dancu a ajuns sa se autosondeze prin IRES. Practica e cam neetica: se numeste push poll

Scris de 87

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național PSD și cel care deschide lista la Senat din partea PSD Cluj pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, recurge la practici neortodoxe de „sondare” a opiniei publice privind propria sa candidatură pentru Senat, chiar prin intermediul Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), entitate pe care a coordonat-o până în urmă cu câțiva ani. 

„Tocmai m-au sunat cei de la Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) pentru un sondaj despre Vasile Dâncu. 

Ce interesant! 

Dacă particip la vot, dacă îl cunosc pe Vasile Dâncu, dacă l-aș vota pe Vasile Dâncu, dacă i-aș transmite ceva ”senatorului” Vasile Dâncu… 

Nimic despre ceilalți candidați, despre alte partide”, semnalează o ziaristă din Dej care a publicat mesajul.

Din păcate, metoda la care a apelat Vasile Dâncu – președintele Consiliului Național al PSD, care este și cel care deschide lista pentru Senat din partea PSD Cluj pentru alegerile parlamentare – reprezintă un fals sondaj cu răspuns indus, numit Push Poll.

De altfel, după cum notează Irina Maxim, aceasta nu intenționează să voteze cu Vasile Dâncu.

Jurnalista i-a făcut și o recomandare cu prilejul „sondajului” de opinie: 

„Le-am spus că nu votez cu el și când m-au întrebat ce i-aș transmite respectivului am zis ”să se lase de politică”, conchide jurnalista. 

Pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, PSD Cluj și-a desemnat candidații pentru Senat și Camera Deputaților spre finalul lunii octombrie:

La Senat lista este deschisă de profesorul Vasile Dâncu, președintele Comitetului Național al PSD, iar la Camera Deputaților primul pe listă este medicul Patriciu Achimaș Cadariu, fost Ministru al Sănătății în guvernul Cioloș și director al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca.

Pe lista pentru Senat îi mai regăsim pe Ciortea Răzvan, candidatul PSD la funcția de primar în Turda la alegerile din vară, Anastase Claudia, fost consilier local, Mocanu Mihai, economist, Groza Florin și Oprea Laurențiu.

Pe lista pentru Camera Deputaților se mai află: Alexandru Cordoş, actualul președinte interimar al PSD Cluj, uramat de Ovidiu Săcară, Horea Chirteş și Cornel Itu, actualul deputat. Pe poziția șase o regăsim pe Gabriela Ciot urmată de Chiorean Laura. Pe locul opt este Glăvan Mădălin, urmat de Sălătioan Vasile, consilier județean, Muncelean Teodora, Băgăcean Marinel, Gherman Maria și Lup Dragoș.

Din păcate, pe bannerele electorale ale candidaților PSD Cluj la alegerile parlamentare, sigla PSD nu se regăsește ori este ascunsă într-un colț minuscul al panoului electoral.

Se pare că atât profesorului Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național PSD, cât și lui Patriciu Achimaș, le este rușine de numele partidului pentru care candidează la alegerile parlamentare din acest an, chiar cap de listă. 

Acum, Vasile Dâncu realizează sondaje de opinie privind propria sa candidatură chiar prin intermediul institutului IRES pe care l-a coordonat. 
 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 16 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 16 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 1 day Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE