In vizor

Valentin Jucan, membru CNA, se implica in scandalul TVR Cluj. Stelian Tanase vine joi la Cluj sa o ia la rost pe jurnalista Diana Apahidean

Scris de 850

Maine presedintele-director general al TVR, Stelian Tanase, se va deplasa la Cluj-Napoca, pentru o vizita la postul teritorial TVR Cluj, in contextul scandalului provocat de un material realizat de un tanar jurnalist al studioului teritorial.

Reportajul in cauza a scos la iveala modul in care un membru al Consiliului de Administratie al Televiziunii publice, Debreczeni Hajni, se afla in stare de incompatibilitate, detinand, simultan, calitatea de consilier UDMR, angajata a Radio Cluj si parte din conducerea TVR. 

“Este important faptul ca demersul jurnalistic vine ca urmare a unei plangeri penale formulata de un angajat al Radio Cluj. Un alt aspect de retinut este acela ca realizatorul materialului in cauza, jurnalista Diana Apahidean, a intervievat toate partile implicate in subiect, respectand normele jurnalistice care se impun. Cu toate acestea, presiunile la care este supusa conducerea TVR Cluj, ca urmare a realizarii reportajului sunt fara precedent, zona politica obligandu-l pe Stelian Tanase sa reactioneze impotriva independentei editoriale de care ar trebui sa se bucure orice post de televiziune sau radio”, a precizat secretarul de stat Valentin Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului.

Vizita anuntata pentru maine, la TVR Cluj, a lui Stelian Tanase, are, in opinia acestuia, “conturul clar al unui nou abuz de tipul celor pe care Presedintele-Director General al TVR le-a mai facut si in trecut, intentia fiind aceea de a duce la capat rafuiala dintre TVR Cluj si formatiunea politica deranjata de reportajul in cauza”. 

“Ii reamintesc domnului Stelian Tanase faptul ca Legea audiovizualului, art. 6, alin. 3, prevede faptul ca “sunt interzise ingerinte de orice fel in continutul, forma sau modalitatile de prezentare a elementelor serviciilor media audiovizuale, din partea autoritatilor publice sau a oricaror persoane fizice sau juridice, romane ori straine”. Mai mult, chiar Legea 41 din 1994, republicata, privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, art. 8, alin. 1, prevede ca “autonomia si independenta editoriala a serviciilor publice de radiodifuziune si de televiziune sunt garantate prin lege, iar programele acestora sunt ocrotite de orice ingerinte ale autoritatilor publice, precum si de influentele oricaror partide, formatiuni social-politice, sindicate, organisme comerciale si economice sau grupuri de presiune. Domnule Stelian Tanase, fie ca este vorba despre vreun partid, fie ca este vorba despre sindicate, va solicit sa respectati legea si sa permiteti jurnalistilor sa isi exercite liber profesionist meseria”, atrage atentia Jucan. 

Ziar de Cluj a relatat in exclusivitate cazul Debreczeni in luna aprilie. Tot atunci, Ziarul nostru a solicitat un punct de vedere de la SRR, pe care nu l-am primit nici pana astazi.

CITESTE SI:

Cum se ocupa posturile pe pile la Radio Cluj. Plangere penala pentru abuz in serviciu, hartuire si discriminare

Protejata UDMR, Debreczeni Hajnalka, a demisionat de la Radio Cluj, dupa dezvaluirile Ziar de Cluj

Jos palaria, Diana Apahidean si TVR Cluj!

Vasile Luca a fost dat afara de la Radio Cluj, dupa ce a reclamat la DNA ca protejata UDMR, Debreczeni Hajnal, este angajata ilegal pe un salariu de 9.000 de lei

Stelian Tanase a cerut nota explicativa sefului TVR Cluj pentru stirea care a vizat angajarea ilegala a protejatei UDMR, Debreczeni Hajnalka, la Radio Cluj

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 15 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 17 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 17 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE