In vizor

Valentin Jucan, membru CNA, se implica in scandalul TVR Cluj. Stelian Tanase vine joi la Cluj sa o ia la rost pe jurnalista Diana Apahidean

Maine presedintele-director general al TVR, Stelian Tanase, se va deplasa la Cluj-Napoca, pentru o vizita la postul teritorial TVR Cluj, in contextul scandalului provocat de un material realizat de un tanar jurnalist al studioului teritorial.

Reportajul in cauza a scos la iveala modul in care un membru al Consiliului de Administratie al Televiziunii publice, Debreczeni Hajni, se afla in stare de incompatibilitate, detinand, simultan, calitatea de consilier UDMR, angajata a Radio Cluj si parte din conducerea TVR. 

“Este important faptul ca demersul jurnalistic vine ca urmare a unei plangeri penale formulata de un angajat al Radio Cluj. Un alt aspect de retinut este acela ca realizatorul materialului in cauza, jurnalista Diana Apahidean, a intervievat toate partile implicate in subiect, respectand normele jurnalistice care se impun. Cu toate acestea, presiunile la care este supusa conducerea TVR Cluj, ca urmare a realizarii reportajului sunt fara precedent, zona politica obligandu-l pe Stelian Tanase sa reactioneze impotriva independentei editoriale de care ar trebui sa se bucure orice post de televiziune sau radio”, a precizat secretarul de stat Valentin Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului.

Vizita anuntata pentru maine, la TVR Cluj, a lui Stelian Tanase, are, in opinia acestuia, “conturul clar al unui nou abuz de tipul celor pe care Presedintele-Director General al TVR le-a mai facut si in trecut, intentia fiind aceea de a duce la capat rafuiala dintre TVR Cluj si formatiunea politica deranjata de reportajul in cauza”. 

“Ii reamintesc domnului Stelian Tanase faptul ca Legea audiovizualului, art. 6, alin. 3, prevede faptul ca „sunt interzise ingerinte de orice fel in continutul, forma sau modalitatile de prezentare a elementelor serviciilor media audiovizuale, din partea autoritatilor publice sau a oricaror persoane fizice sau juridice, romane ori straine”. Mai mult, chiar Legea 41 din 1994, republicata, privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, art. 8, alin. 1, prevede ca „autonomia si independenta editoriala a serviciilor publice de radiodifuziune si de televiziune sunt garantate prin lege, iar programele acestora sunt ocrotite de orice ingerinte ale autoritatilor publice, precum si de influentele oricaror partide, formatiuni social-politice, sindicate, organisme comerciale si economice sau grupuri de presiune. Domnule Stelian Tanase, fie ca este vorba despre vreun partid, fie ca este vorba despre sindicate, va solicit sa respectati legea si sa permiteti jurnalistilor sa isi exercite liber profesionist meseria”, atrage atentia Jucan. 

Ziar de Cluj a relatat in exclusivitate cazul Debreczeni in luna aprilie. Tot atunci, Ziarul nostru a solicitat un punct de vedere de la SRR, pe care nu l-am primit nici pana astazi.

CITESTE SI:

Cum se ocupa posturile pe pile la Radio Cluj. Plangere penala pentru abuz in serviciu, hartuire si discriminare

Protejata UDMR, Debreczeni Hajnalka, a demisionat de la Radio Cluj, dupa dezvaluirile Ziar de Cluj

Jos palaria, Diana Apahidean si TVR Cluj!

Vasile Luca a fost dat afara de la Radio Cluj, dupa ce a reclamat la DNA ca protejata UDMR, Debreczeni Hajnal, este angajata ilegal pe un salariu de 9.000 de lei

Stelian Tanase a cerut nota explicativa sefului TVR Cluj pentru stirea care a vizat angajarea ilegala a protejatei UDMR, Debreczeni Hajnalka, la Radio Cluj

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *