Rautacisme

V-am zis noi că e ca în curte la Răchiţele! Emil Boc, despre betonarea malurilor Someșului: „Proiectul e conform graficului. Asfaltezi să nu stea oamenii în noroi”

Acum trei zile se betona de zor malul Someşului. Am arătat (cu planşe) că una s-a prezentat în proiect, alta se execută în realitate:

CITEŞTE: Păi, dragi ecologiști, civici ai Clujului, vi se pare că OSĂ mai crească ceva pe acolo după ce s-a betonat?

Lăsat liber în faţa unui microfon prietenos, la o emisiune de chitanţier în care nimeni nu-l deranjează cu întrebări incomode, în ciuda evidenţei, Emil Boc respinge faptul că proiecutul a suferit modificări și susţine că e exact așa cum a fost aprobat.

„Proiectul se execută conform graficului. Va fi mai mult spațiu verde, mai multă zonă de promenadă, mai mult spațiu de calitate. Nu veți recunoaște zona din Grigorescu. Dar dacă vrei să faci acces la plajă, trebuie să asfaltezi, să nu stea oamenii în noroi. Dacă vor să stea în noroi pot să meargă la munte”.

Cum vă ziceam, „la munte-n noroi”, spaima Titanului din Răchiţele.

Totuşi, poate vedem și noi originalul proiectului, să-l comparăm cu betonările şi dalările din teren.

Că nemulțumirile locuitorilor din zonă cu privire la extra-betonarea şi extra-dalarea care se execută la lucrare nu au apărut din senin. Oamenii LOCUIESC ÎN ZONĂ, văd zilnic ce se întâmplă, AU CU CE COMPARA.

Plus că, aşa cum am mai scris, specialiștii sunt unanim de acord că această betonare nu face bine solului și vegetației ierboase, care sunt foarte importante, inclusiv pentru captarea apei după precipitații dar și pentru a ameliora insula de căldură urbană care va fi din ce în ce mai brutală.

Dar toate acestea sunt „dezinformare” pentru Însuşi El, Primarul.

Cică: „Oamenii sunt liberi să comenteze, să aibă păreri. Gura lumii nu o putem opri noi și apoi gusturile nu se discută. Din păcate e liber și să dezinformezi”.

Adică un fel de „latră câinii, bâlciul trece”.

Pe vorbe orice OSĂ fie bine, dar cum ar fi să vedem originalul proiectului, că numai din câte am văzut până acum, cel care dezinformează este chiar Emil Boc?

Aşa arată zona pe planul original (cu iarbă):

Aşa arată zona pe planul modificat (cu beton):

Iaca suntem pe o lungime de undă cu cei de la USR Cluj: „Prin planul tehnic, s-a decis betonarea zonei adiacente podului. În proiectul care a ieșit din concursul de soluții, în zona respectivă era spațiu verde, iar podul era mutat mai în aval, într-un loc care făcea mai bine legătura Grigorescu – Mănăștur. Și în acest caz, vorbim de o ajustare a proiectului <<în birouri>> după finalizarea concursului de urbanism” – susţine George Trif, vicepreședinte USR Cluj.