Rautacisme

V-am zis noi că e ca în curte la Răchiţele! Emil Boc, despre betonarea malurilor Someșului: “Proiectul e conform graficului. Asfaltezi să nu stea oamenii în noroi”

Scris de 645

Acum trei zile se betona de zor malul Someşului. Am arătat (cu planşe) că una s-a prezentat în proiect, alta se execută în realitate:

CITEŞTE: Păi, dragi ecologiști, civici ai Clujului, vi se pare că OSĂ mai crească ceva pe acolo după ce s-a betonat?

Lăsat liber în faţa unui microfon prietenos, la o emisiune de chitanţier în care nimeni nu-l deranjează cu întrebări incomode, în ciuda evidenţei, Emil Boc respinge faptul că proiecutul a suferit modificări și susţine că e exact așa cum a fost aprobat.

“Proiectul se execută conform graficului. Va fi mai mult spațiu verde, mai multă zonă de promenadă, mai mult spațiu de calitate. Nu veți recunoaște zona din Grigorescu. Dar dacă vrei să faci acces la plajă, trebuie să asfaltezi, să nu stea oamenii în noroi. Dacă vor să stea în noroi pot să meargă la munte”.

Cum vă ziceam, “la munte-n noroi”, spaima Titanului din Răchiţele.

Totuşi, poate vedem și noi originalul proiectului, să-l comparăm cu betonările şi dalările din teren.

Că nemulțumirile locuitorilor din zonă cu privire la extra-betonarea şi extra-dalarea care se execută la lucrare nu au apărut din senin. Oamenii LOCUIESC ÎN ZONĂ, văd zilnic ce se întâmplă, AU CU CE COMPARA.

Plus că, aşa cum am mai scris, specialiștii sunt unanim de acord că această betonare nu face bine solului și vegetației ierboase, care sunt foarte importante, inclusiv pentru captarea apei după precipitații dar și pentru a ameliora insula de căldură urbană care va fi din ce în ce mai brutală.

Dar toate acestea sunt “dezinformare” pentru Însuşi El, Primarul.

Cică: “Oamenii sunt liberi să comenteze, să aibă păreri. Gura lumii nu o putem opri noi și apoi gusturile nu se discută. Din păcate e liber și să dezinformezi”.

Adică un fel de “latră câinii, bâlciul trece”.

Pe vorbe orice OSĂ fie bine, dar cum ar fi să vedem originalul proiectului, că numai din câte am văzut până acum, cel care dezinformează este chiar Emil Boc?

Aşa arată zona pe planul original (cu iarbă):

Aşa arată zona pe planul modificat (cu beton):

Iaca suntem pe o lungime de undă cu cei de la USR Cluj: “Prin planul tehnic, s-a decis betonarea zonei adiacente podului. În proiectul care a ieșit din concursul de soluții, în zona respectivă era spațiu verde, iar podul era mutat mai în aval, într-un loc care făcea mai bine legătura Grigorescu – Mănăștur. Și în acest caz, vorbim de o ajustare a proiectului <<în birouri>> după finalizarea concursului de urbanism” – susţine George Trif, vicepreședinte USR Cluj.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 4 hours Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 6 hours In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 7 hours In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 8 hours Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
 • Acum 8 hours Eveniment
  Profesori clujeni, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Națională
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu, despre arestarea lui Bădălău: ”Ori rămâi om politic, ori faci afaceri, când le combini sfârşeşti greşit”
 • Acum 21 hours Politica
  Ciolacu și-aş dori ca România să se unească cu R. Moldova: Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
 • Acum 1 day Editorial
  Patrioți de-o zi, patrihoți pe viață! Funcția curvei la politicianul român. Nu că ar fi electoratul mai deștept
 • Acum 1 day Politica
  Președintele tuturor românilor, indiferent de sex, religie, etnie, Klaus Iohannis, face recepție la Cotroceni, de Ziua României, ca pe tarlaua lui. Liderii UDMR, USR și AUR nu au fost invitați
 • Acum 1 day Politica
  Liberalii vor comasarea alegerilor ca să le numească tot Iohannis premierul. PSD se opune
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Vocea ta

Minciuna, Tupeul și Primarul

de Szakats Istvan “Într-o lume în care e atât de multă dezinformare”… “nu trebuie să […]

TOP CITITE