Eveniment

Rezidențiat 2022. Peste 1.400 de candidați s-au înscris la Cluj-Napoca

Peste 1.400 de candidați s-au înscris la concursul național de rezidențiat, organizat de UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Anul acesta, Ministerul Sănătății a scos la concurs 5.634 de locuri și 231 de posturi, pentru care vor candida 10.330 de absolvenți din întreaga țară, se arată în comunicat.
  • Potrivit sursei citate, examenul se desfășoară, în fiecare an, în șase centre universitare din țară: Cluj-Napoca, București, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Timișoara.
Foto: Captură Ministerul Sănătății

La Cluj-Napoca, s-au înscris 1.432 de candidați:

  • 771 de absolvenți de Medicină, 278 de absolvenți de Medicină dentară și 383 de absolvenți de Farmacie.

În anunț se arată că „examenul scris va începe duminică, 20 noiembrie, la ora 10:00, va avea durata de 4 ore și se va susține în trei domenii: medicină, medicină dentară și farmacie. Acesta se va desfășura sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic.”

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

„La concursul de rezidențiat de anul trecut, cele mai mari punctaje din țară și cea mai mare rată de promovare, în toate cele trei domenii –  medicină, medicină dentară și farmacie – au fost obținute de către absolvenții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca”, potrivit informării.

Comunicatul integral al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca: AICI