Din oras

UTCN a avut anul trecut venituri de peste 207 milioane de lei

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN) a reusit sa stranga anul trecut un buget impresionant, in cea mai mare parte sub forma de finantare de la Ministerul Educatiei, dar si din alocatii de la bugetul de stat, din taxe, studii postuniversitare, sponsorizari si donatii. Cheltuielile din aceeasi perioada au fost de peste 185 de milioane de lei, bani alocati in mare parte pentru fondul de salarii, achizitii, utilitati si “alte cheltuieli”.

Cheltuielile angajate in Centrul Universitar din Cluj-Napoca al UTCN au insumat peste 160 de milioane de lei. Fondul de salarii a fost de aproximativ 93,6 milioane de lei. Pentru deplasari s-a alocat aproape 2,9 milioane de lei, iar utilitatile au necesitat plata a peste 9,2 milioane de lei. Mai, exact, s-au platit peste 7,3 lei pentru incalzire si iluminat, 1,5 milioane petru apa, canal si salubrizare si putin peste 329.000 de lei pentru servicii de posta, telecomunicatii si radio. 

De asemenea, institutia a achizitionat obiecte de inventar de peste doua milioane de lei si a efectuat “cheltuieli de capital” de peste 9,5 milioane de lei. 

Sectiunea “alte cheltuieli” insumeaza pentru 2014 peste 11,3 milioane de lei, din care cea mai mare pare a fost alocarea pentru “alte cheltuieli cu destinatie speciala si transferuri de la Cluj-Napoca”, in valoare de peste 31,5 milioane de lei. In rest, cele mai consistente alocari de aici au fost pentru bonuri de masa (1,2 milioane de lei), reparatii (1,4 milioane de lei) sau materiale pentru curatenie (aproape doua milioane de lei).

La toate acestea se adauga si cheltuielile angajate în Centrul Universitar Nord din Baia Mare al institutiei. In 2014, acestea s-au ridicat la peste 25,6 lei. 

Finantarea de la minister acopera peste jumatate din cheltuieli

In total, UTCN a avut anul trecut cheltuieli de peste 185 de milioane de lei, din care aproape 120 de milioane au fost alocati „pentru activitatea de baza”. Peste 104 milioane sunt proveniti din „finantarea de baza”, peste 14 milioane din veniturile proprii, aproape 847.000 de lei au venit din studiile postuniversitare si aproape 401.000 de lei au provenit din sponsorizari. S-au alocat peste 16,4 milioane de lei pentru burse, iar peste 985 de milioane de lei au fost cheltuiti pentru „obiective de investitii”. Zona de microproductie a necesitat cheltuieli de peste doua milioane de lei, iar caminele si cantinele aproape 7 milioane de lei.

Venituri proprii de 130 milioane

Veniturile pe anul trecut ale UTCN au insumat aproape 207 milioane de lei, din care veniturile proprii s-au ridicat la peste 130 de milioane de lei. Din aceasta suma, aproape 100 de milioane au veit ca finantare de la Ministerul Educatiei si Cercetarii, aproape 17 milioane au fost sume primite pentru sentinte judectoresti. Peste 13 milioane de lei au venit din “taxe si alte activitati”. Aproape un milion de lei s-au strans atat din prestarea unor cursuri postuniversitare, plus donatii si sponsorizari.

Alocatiile de la bugetul de stat cu destinatie speciala au insumat aproape de 27 de milioane de lei. Cea mai mare parte, aproximativ 16,6 milioane de lei, a fost alocata pentru burse, peste 7 milioane de lei a venit sub forma de subventii pentru camine si cantine studentesti. Peste doua milioane de lei s-au alocat “altor forme de protectie sociala a studentilor”. 

Veniturile din microproductie au adus universitatii peste 2,3 milioane, in timp ce caminele si cantinele au atras la buget peste 8,7 milioane de lei. Transferurile pentru bugetul de stat pentru proiecte finantate din fonduri post-aderare au fost de peste 14,5 milioane de lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *