In vizor

Urmează restricții în mall-uri? Clujenii se înghesuie la cumpărături fără să fie respectată distanțarea

Prefectul Mircea Abrudean se așteaptă să fie luată o decizie la nivel național care să restricționeze accesul în mall-uri și în marile magazine, deoarece în perioada Sărăbătorilor toată lumea se înghesuie la cumpărături fără a fi respectată distanțarea recomandată de autorități.

”Legislația nu ne permite ca noi la nivel de județ să limităm accesul în magazine. Probabil se va întâmpla asta în foarte scurt timp. Chiar dacă oamenii poartă mască și respectă măsurile de protecție, nu putem vorbi de distanțare în mall. Toată lumea se înghesuie și uităm că există un grad de risc. Cel mai grav lucru de care trebuie să ținem cont cu toții, că vorbim de magazine sau petreceri, nu e legat neapărat de noi ci de persoanele vulnerabile din jurul nostru. Dacă eu merg la o petrecere de Revelion și avem o persoană pozitiv cu siguranță va genera un focar pentru că nu discutăm de nicio măsură de protecție. În momentul în care merg la părinții mei care pot avea multiple comorbidități, le dau virusul și ajungem la situații extrem de triste. Au fost foarte multe situații în care copiii și-au infectat părinții și părinții au murit”, a declarat prefectul Abrudean. 

De altfel, prefectul a recunoscut că după ce au fost închise terasele și restaurantele, mall-urile au devenit focare de infecție. Prefectul ar vrea să impună restricții, însă această decizie trebuie să fie luată la nivel național, acolo însă prioritățile sunt altele. Se duce o luptă crâncenă pentru putere între cele trei patide din coaliția pentru guvernare, iar asta ocupă timpul tuturor.

Cetățenii au fost mereu contrariați de modul în care autoritățile au înțeles să gestioneze restricțiile menite să scadă numărul infectărilor. Au închis școlile, apoi restaurantele și terasele și în final piețele. Mall-urile nu au fost considerate potențiale locuri de transmitere a virusului, deși acestea devin foarte aglomerate în special în week-enduri. Mall-urile au reprezentat mereu un loc de socializare căutat de mulți clujeni, mai ales acum acum când sunt singurele locuri rămase deschise.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *