In vizor

URMA SCAPĂ TURMA? După ce RADP Cluj-NAPOCA îşi goleşte încă din 2020, fără să recicleze, muntele de deşeuri în CMID, de pute oraşul când se face mutarea, acum numai Supercom e de vină?

Pe noi nu ne puteţi acuza de partipriuri cu Supercom, dovadă ne sunt materialele scrise pe vremea când presa de chitanţier tăcea. Acum aflăm de la Alin Tişe despre cum se „dă vina unii pe alţii” şi cum „umple” de o lună Supercom celula I de la CMID cu deşeuri neconforme, mai abitir decât a făcut-o cel puţin de doi ani Pantelică ot RADP…

  • Noi nu am uitat şi avem în continuare filmări cu drona şi materiale publicate despre cum RADP Cluj-Napoca, încă de pe când Supercom era vreo discuţie absconsă că are să preia gestionarea deşeurilor Clujului (la monopol), îşi golea mizeriile, fără să selecteze, în celula I a CMID.

Martor ne este Szakats Istvan că se umplea Cluj-Napoca de putoare ori de câte ori îşi muta Pantelică muntele de deşeuri, pe şestache la CMID. Aşa pute şi acum când se mai face câte o manevră, când se mută cu buldoexcavatorul gunoiul şi se pune în ghena „basculei” şi aia o duce şi o deşertează la CMID. Chiar lunia aceasta puţea tot Clujul până în Zorilor.

CITEŞTE: FILMARE CU DRONA: RADP Cluj-Napoca depozitează deşeuri nesortate şi netratate la CMID, încălcând legea şi compromiţând proiectul

Scria Szakats Istvan, luni, pe Clujul Civic:

„Azi am arătat Pata Râtul, rampa #RADP și la #CMID-ul la două autobuze de studenți, de la două școli, una din străinătatea europeană. Prin imaginea live a dronei transmisă prin zoom, ne-am uitat cu toții și la conținutul Celulei 1 a CMID. Ne-am întrebat cum putem să vedem obiecte de peste 2 metri, saltele, cauciucuri și lăzi de bere în corpul celulei, când tehnologia performantă a CMID, plătită cu bani europeni, decontată și pusă în funcțiune, n-ar trebui să permită să ajungă acolo nimic mai mare de 8 centimetri. Așa că am zburat drona pe deal… și surpriză. Urmează relatarea pe larg despre toate surprizele trăite de noi toți în Pata Rât, rampa RADP și CMID, în Cluj-Napoca, orașul #ECO de cinci stele”.

Zice Tişe (şi e consemnat, fără nici un dubiu, de presa locală de chitanţier):

„Informația este corectă, am verificat și există acea problema. Noi suntem în procedura de predare către operatorul Supercom, de la RADP, și vom finaliza luna această procesul de predare. Odată ce am predat către ei, e responsabilitatea lor. Și ei au interesul să facă această selectare, să nu se umple celulă. Cu cât aceste celule se umplu mai repede, cu atât operatorul, pe banii lui, trebuie să mai facă o celulă. Avem cu toții aceeași țintă, să scădem cantiatea de gunoi care se depune în aceste celule. Am vorbit eu ei, să se ia măsuri. Ei trebuie să respecte întocmai contractul pe care îl au cu județul. Fiind încă în proces de predare, dau vină unii pe alții. Ulterior, acest lucru se va remedia. Noi vom aplică sancțiuni că să se întâmple acest lucru”.

Ce a scos pe gură preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, este taxabil prin omisiunea tristei istorii recente a CMID şi ale acţiunilor RADP Cluj-Napoca din ultimii doi ani (cel puţin). Noi ştim că Pantelică e „al partidului”, dar poate aflăm câte amenzi a primit din 2020 încoace pentru măgăriile făcute?