In vizor

Asociaţia Someșul nostru l-a mai găsit pe Boc cu nişte beton în loc de spaţiu verde. “Are un rol aici OAR Transilvania care a fost plătită să facă tema de concurs și nu s-a consultat cu toate părțile?”

Scris de 723

“Ce zonă e asta din proiectul spaniolilor de la Studio Practica?” – se întreabă, retoric, Asociaţia Someșul nostru, cu privire la amenajarea din ce mai în ce îndepărtată de ceea ce ni s-a arătat în planşe şi ceea ce se vede pe teren. Fix ca şi la “pietonala Kogălniceanu + străzi adiacente” – unde una s-a mâncat pe hârtie, altceva s-a vandalizat pe teren.

“Dacă e cea de la Parcul Feroviarilor, cu siguranță malul dinspre partea cu gara nu așa arată. Dimpotrivă, acum digul e si mai înalt, plus că e şi mai mult beton în jur. E firesc să apară schimbări între tema de concurs și etapele următoare de proiectare, dar n cazul Someșului nostru diferențele au fost frapante.

În loc de înverzire şi acces la râu, sunt betonări.

De ce nu ne răspunde Primăria ce a determinat schimbarea proiectului? Anticipăm răspunsul: Apele Române s-au opus renunțării la digurile de beton. Dar chiar nu puteau discuta asta de la bun început cu Apele Române, înainte de concursul de proiecte? Atunci când s-a manifestat opoziția Apelor Române, de ce nu s-a mai făcut un ciclu de dezbateri pentru a vedea cum se reface proiectul? Are un rol aici OAR Transilvania care a fost plătită să facă tema de concurs și nu s-a consultat cu toate părțile? Merită un răspuns sincer aici, nu să iasa primarul Boc în presă că specialiștii au decis, că sunt mai multe specialități implicate.

Iar la scara unui oraș, cei mai buni specialiști, din cauza complexității, devin chiar cetățenii, cu varii profesii și pasiuni, iar arta politică devine în a-i pune la comun, prin proceduri de dialog, dezbatere și chiar punere în scenă a conflictului, să decidă ce e mai bine pentru ei.”

CORECT!

Cam des ni se arată planşe şi randări viu colorate şi se dau milioane de lei premii pe chestii care nu mai puşcă de nicio culoare cu realitatea. Înţelegem că “verde a la Cluj” (unde e fain) este “gri dală” (de la amicul Videanu), dar, de BANII NOŞTRI, că nu-s din cosit iarba la Răchiţele, ci din taxe şi impozite locale, chiar am vrea să fim informaţi corect ce anume se face. Şi de ce se face.

Nu avem nimic împotrivă să vă daţi banii între voi în cerculeţ, doar nu ne mai minţiţi!

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Eveniment
  Râurile sunt tomberoanele nesimțiților: gunoaie scoase din Someșul Mic în zona Podului Porțelanului! Zona Nadășului de 5 stele mai așteaptă
 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  SĂ DĂM CU BANUL DE PĂMÂNT: Cât de frumoase sunt inutilele garnituri de cauciuc de la baza pomilor care au umplut orașul prin contract cu atribuire directă din banul public
 • Acum 3 hours Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 15 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 16 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 19 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 21 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 22 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 23 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 24 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 24 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 1 day Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
Citește și...
In vizor

ŢARĂ, CAUT OSTAŞI

Ți-ai dorit toată viața să porți uniformă, deși se calcă greu? Visul e mai aproape […]

Recomandările redacției
TOP CITITE