In vizor

Asociaţia Someșul nostru l-a mai găsit pe Boc cu nişte beton în loc de spaţiu verde. „Are un rol aici OAR Transilvania care a fost plătită să facă tema de concurs și nu s-a consultat cu toate părțile?”

„Ce zonă e asta din proiectul spaniolilor de la Studio Practica?” – se întreabă, retoric, Asociaţia Someșul nostru, cu privire la amenajarea din ce mai în ce îndepărtată de ceea ce ni s-a arătat în planşe şi ceea ce se vede pe teren. Fix ca şi la „pietonala Kogălniceanu + străzi adiacente” – unde una s-a mâncat pe hârtie, altceva s-a vandalizat pe teren.

„Dacă e cea de la Parcul Feroviarilor, cu siguranță malul dinspre partea cu gara nu așa arată. Dimpotrivă, acum digul e si mai înalt, plus că e şi mai mult beton în jur. E firesc să apară schimbări între tema de concurs și etapele următoare de proiectare, dar n cazul Someșului nostru diferențele au fost frapante.

În loc de înverzire şi acces la râu, sunt betonări.

De ce nu ne răspunde Primăria ce a determinat schimbarea proiectului? Anticipăm răspunsul: Apele Române s-au opus renunțării la digurile de beton. Dar chiar nu puteau discuta asta de la bun început cu Apele Române, înainte de concursul de proiecte? Atunci când s-a manifestat opoziția Apelor Române, de ce nu s-a mai făcut un ciclu de dezbateri pentru a vedea cum se reface proiectul? Are un rol aici OAR Transilvania care a fost plătită să facă tema de concurs și nu s-a consultat cu toate părțile? Merită un răspuns sincer aici, nu să iasa primarul Boc în presă că specialiștii au decis, că sunt mai multe specialități implicate.

Iar la scara unui oraș, cei mai buni specialiști, din cauza complexității, devin chiar cetățenii, cu varii profesii și pasiuni, iar arta politică devine în a-i pune la comun, prin proceduri de dialog, dezbatere și chiar punere în scenă a conflictului, să decidă ce e mai bine pentru ei.”

CORECT!

Cam des ni se arată planşe şi randări viu colorate şi se dau milioane de lei premii pe chestii care nu mai puşcă de nicio culoare cu realitatea. Înţelegem că „verde a la Cluj” (unde e fain) este „gri dală” (de la amicul Videanu), dar, de BANII NOŞTRI, că nu-s din cosit iarba la Răchiţele, ci din taxe şi impozite locale, chiar am vrea să fim informaţi corect ce anume se face. Şi de ce se face.

Nu avem nimic împotrivă să vă daţi banii între voi în cerculeţ, doar nu ne mai minţiţi!