Justitie

Înregistrare cu Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, în care spune că ”Justiția e CONTROLATĂ” de Kovesi

Într-o înregistrare bombă, Neluțu Varga, unul dintre oamenii din ceea ce se defineşte a fi ”Noul Grup de la Cluj” explică cum este controlată justiția și arată spre Laura Codruța Koveși, pe care o acuză că dădea ordine magistraților noaptea.

  • Neluțu Varga a fost nominalizat de Elena Udrea ca făcând parte din Grupul de la Cluj, condus de nimeni altul decât Vasile Dîncu.

”Atenție! Problema voastră a venit de la Codruța și am aflat-o întâmplător de la procurori, nu de la mine. Nu eu spun. Ălora le-a fost frică. Îi chema dimineața și noaptea la 1 ***** aia din Bruxelles. Și i-au aliniat pe toți, și pe judecători și pe toată lumea, cine vă dă câștig de cauză, asta am aflat după câteva zile, când ți-am și spus. Deci pentru mine problemele astea nu-s probleme.

Nu ți-am cerut nimic. O să încerc să fac tot posibilul să nu mai pută. Ca să se poziționeze cumva neutru. Bă, nu mai am treabă cu ea. Înțelegi? Asta a făcut. Dar mai departe, ***** aia, că are boală, că-i e ciudă când e femeie, că ele au o rivalitate și nu știu ce, când a pus-o în funcție, nu știu ce *****, că am înțeles că Elena a pus-o în funcție pe Codruța și au ele ceva rivalitate între ele”, spunea Neluțu Varga într-o înregistrare obținută de Realitatea PLUS.

Tot scandalul în care este vehiculat numele Elenei Udrea are la mijloc interese mari privind cartierul de 10.000 de apartamente, Transilvania Smart City, pe care fosta apropiată a lui Emil Boc, ”blonda lui Băsescu”, îl construiește în Cluj-Napoca, lângă Pata Rât. În afacerea, care a primit rapid autorizație de construcție din partea Primăriei lui Emil Boc, sunt implicați oamenii Elenei Udrea, dar și omul de afaceri Ștefan Berciu, un apropiat de-al lui Neluțu Varga.

În primul bloc, din noul cartier, s-au vândut deja apartamente, iar clienții își cer înapoi avansurile. Ștefan Berciu, prin SDC Imobiliare, ar fi fost ţepuit de Alexandrov și Gurzău, prin Realtopfarma SA, iar aceştia au folosit banii în scopuri personale şi nu au cum să mai returneze miile de euro primite avans. Ştefan Berciu a cerut în instanţă insolvenţa Realplatfprma SA şi recuperarea banilor de care a fost ţepuit.

În plus, şi alt grup de oameni de afaceri care au furnizat materiale pentru realizarea fundației primului bloc, între care și Ștefan Berciu, cu SC SDC Imobiliare, cer falimentul firmei controlate de Alexandrov și Gurzău.