In vizor

Urbanism haotic în Florești: blocuri construite la doar câțiva metri de curțile caselor

În Florești construcțiile haotice, bloc lângă bloc, sau blocuri lângă case continuă nestingherite, căci mai sunt încă multe autorizații de construcție votate în mandatul fostului primar. Degeaba încearcă acum primarul și consilierii locali să facă o oarecare ordine în haosul urbanistic pentru că e mult prea târziu.  

Câțiva proprietari de case care au investit mai mulți bani pentru a-și achiziționa o locuință în speranța că vor avea puțină liniște, s-au trezit că la doar câțiva metri de curțile lor se ridică un bloc. Adio liniște și intimitate. Practic vecinii vor avea de la balcon o priveliște direct în curțile caselor.  

„Haosul Floreștiului. Se construiește haotic în continuare. Acest lanț de blocuri se construiește acum pe Șesului cu balcoanele la 3 metri de curtea duplexului. Toti din primărie si poliția locală sunt MITUIȚI. Floreștiul nu are lege, domnule Pivariu. E corect? Vă aștept în curtea mea in care se vor mai muta două, trei familii. Floreștiul e ca o junglă”, își strigă nemulțumirea unul dintre proprietarii de case.  

Din păcate astfel de situații nu sunt excepții, ci ceva normal în Florești. Cei care și-au achiziționat case rămân cu paguba și cu banii investiți într-o locuință de care nu mai pot să se bucure.  

Pe Teilor e la fel. Blocuri, case, blocuri. Exact ca în junglă. Fiecare face ce îl taie capul, fără reguli, fără bun simt. 

Și pe Stejarului e aceeași situație, 3 m de la balconul de la bucătărie. Mi s-a spus că e perfect normal. Șantierul a fost verificat de primar si totul este ok. 

Cetățenii care se găsesc în astfel de situații sunt nemulțumiți de faptul că după ce au făcut un efort financiar pentru a-și achiziționa o locuință, acum valoarea acestora va fi mult diminuată din cauza blocuri ridicate atât de aproape.

„Trebuie făcut ceva, plângeri la Primărie, sesizări colective, lucrurile nu pot continua așa. Fiecare face eforturi financiare pentru a avea intimitate in propria casă,ce să mai zic că în situațiile astea și prețul unui asemenea duplex scade automat”, sesisează un alt cetățean.

Actuala administrație din Florești nu a aprobat niciun proiect imobiliar nou, încercând astfel să facă puțină ordine, însă floreștenii nu uită că Pivariu a fpst viceprimar în mandatul lui Șulea, deci nu era străin de toate proiectele imobiliare aprobate pe bandă rulantă. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *