In vizor

Cardul de Sănătate a fost folosit de către Coldea şi Maior ca un "cal troian" pentru a supraveghea populaţia. Fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul premier, Emil Boc, nu sunt străini de crearea acestui sistem de tip "Big Brother"

Cică lui Lucian Duță (foto sus), fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, îi pregăteşte statul securisto-mafiot român discreditarea și condamnarea pe repede înainte, pentru ca acesta să nu mai aibă timp să dea din casă cum securiştii actuali, în loc să vegheze la securitatea românilor, s-au străduit să-şi facă un sistem prin care românii să fie în permanenţă supravegheaţi.

Cooperativa Ochiul şi Timpanul nu a pierit odată cu Securitatea lui Ceauşescu, ci doar şi-a diversificat ticăloşia în a face o afacere din ascultarea şi supravegherea vieţile altora.

Fostul şef a Casei Naţionale de Asigurări s-a apucat să facă dezvăluiri privind implicarea în afaceri în afara angajamentului profesional a foști înalți oficiali SRI, într-un interviu pentru Realitatea TV.

Conform declaraţiilor sale, cardul de sănătate a fost implementat de Serviciul Român de Informaţii nu din grijă pentru sănătatea cetățenilor, ci pentru a avea un „cal troian” menit să ofere discreționar, în orice moment, date detaliate despre oricare cetățean al țării, inclusiv despre ofițeri ai altor servicii secrete autohtone.

Citez: ”Acest card de sănătate este rezultatul unui compromis pe care eu am fost nevoit să-l fac în 2010, pentru că acest card de sănătate nu se putea face fără baza de date a cetățenilor din România. (…) Și vă spun și de ce, pentru că serviciile speciale, vorbim aici SRI, SIE, „Doi și-un Sfert”, Armată, sistemul de justiție nu erau de acord să dea acele date personale despre acei angajați din motive pe care unii le înțeleg, alții nu le înțeleg. (…) vă dau un exemplu: nu convine nimănui să avem datele personale ale unui procuror sau ale unui judecător, care (…) fiecare poate avea o cădere nervoasă și apoi să poată reveni în câmpul muncii recuperat. Ce se întâmplă cu un cetățean care la un moment dat este șantajat cu: „domnule, tu ești nebun!”, nefiind convenabil sistemului?”

Citez: ”Am fost folosit de persoane de la vârful SRI, Coldea, Maior, alți generali, în sensul că, sub pretextul de a anula frauda din sistemul de sănătate, să forțăm celelalte sisteme despre care v-am spus că nu voiau să dea bazele de date, să le pună împreună cu cele civile. Cu alte cuvinte, casa de sănătate a fost folosită ca un cal troian în curtea celorlalte servicii, în curtea structurilor militarizate, armatei, sistemul de justiție, pentru a-i forța, sub acest deziderat nobil, să dea acele baze de date”.

Cum s-a ajuns aici?

Citez: ”La mine s-a prezentat foarte devreme un domn general care fusese adjunct la SRI, abia ieșit la pensie, generalul (Dumitru) Zamfir, împreună cu doamna (Irina) Socol, iar domnul general mi-a ținut o întreagă teorie despre necesitatea unificării bazelor de date, este un deziderat foarte exact și foarte dorit de SRI pentru a face un așa-zis sistem „Big Brother”. Cu alte cuvinte, sistemul „Big Brother” de la SRI, cel de monitorizare a populației, nu se putea face niciodată în absența sistemului informatic de la CNAS. Parctic, ei au transplantat și au replicat acest sistem în mod ilegal și l-au folosit la un moment dat. Am și fost dus atunci și am avut întâlnire la sediul lor și cu domnul Maior și cu domnul Coldea, nu era nicio chestiune ascunsă”.

Securiştii cei noi, odată porniţi pe panta minciunii, au dus-o până la Bruxelles prin intermediul guvernanţilor, al ex premierului Emil Boc şi cu ştiinţa preşedintelui de atunci, Traian Băsescu (care ceruse în CSAT serviciilor să achieseze la proiectul cardului de sănătate).

Citez: ”Acest sistem ”Big Brother” a fost făcut în urma unor minciuni pe care inclusiv Guvernul României le-a susținut în fața Bruxelles-ului. Cu alte cuvinte, fondurile României au fost accesate de Guvernul României pentru a face două proiecte care se numesc „SIIC Analytics” și „SII Infrastructură”, adică sistem informatic integrat. Adică interconectarea tuturor bazelor de date, astfel încât ministerele importante să aibă acces la date în timp real. Pentru asta a dat Bruxelles-ul banii, pentru a face un sistem integrat civil și public în subordinea guvernului”.

Cât despre implicarea lui Traian Băsescu, citez: ”Sigur că știa, la un moment dat, din ce știu eu, după ce s-au întâmplat lucrurile despre care v-am spus, în ședința CSAT s-a spus că pentru îndeplinirea acestui deziderat să fie date bazele de date de la servicii. Cea mai mare suspiciune era că atunci când dau datele vor descoperi ofițerii acoperiți pe care îi vor vedea cei de la SRI. Aici am picat eu. Dacă ar fi aflat Traian Băsescu nu aș mai fi ocupat scaunul ăla, nu aveam susținerea lui, nu aș fi avut protecția lui. Dacă știa mai multe, nu m-ar mai fi ținut”.

Cum funcționează sistemul Big Brother?

Simplu: ”Acest sistem „Big Brother”, practic, după ce sunt adunate toate datele, aceste baze de date, el avea nevoie de o structura cibernetică. Ca să funcționeze, ca să poată fi pus în funcțiune, în afară de bazele de date, avea nevoie de o structură cibernetică, un motor se numește, pe care nu-l fac, aparent, decât două firme mari din lume: americanii și Cambridge Analytica. Aceste motoare, practic, în momentul în care corelează bazele de date, acestea despre noi, cu tot ce există în sondarea internetului despre noi, practic cu un singur click, toată viața dvs. poate fi expusă instantaneu, inclusiv lucruri mult mai subtile și mult mai neplăcute. Absolut, aici nu-i vorba că accesezi starea de sănătate a fiecăruia dintre noi și este vorba despre viața privată. Aceste motoare pe care, repet, noi am fost și am spus că sunt pentru Guvernul României la Bae Systems.

Ele sunt folosite pentru uz militar, exact. Și atunci, această firmă englezească nu putea să vândă aceste motoare decât cu acordul Marii Britanii, unde trebuie să declari cine este beneficiarul, ori noi am declarat că beneficiarul este Guvernul României, că de aia am luat fonduri europene.

Și ceea ce este și mai grav este că SRI a finalizat acest proiect acum doi ani de zile și conform angajamentelor legale pe care le-am luat la Bruxelles, el trebuia să-l predea guvernului. O să mă întrebați cui anume de la guvern, tocmai de aia guvernul nu a făcut nicio structură specializată pentru a prelua acest „Big Brother” pentru a le da celor de la SRI posibilitatea să-l păstreze. Astfel încât am ajuns în următoarea stare de fapt: sistemul funcționează perfect, a fost făcut pe bani europeni”.

Duță a dezvăluit și cine a fost artizanul sistemului Big Brother deghizat în card de sănătate:

”Generalul Stătescu. Este un ”copil” crescut de generalul Dumitru Zamfir, care a fost directorul IT în SRI. El a coordonat în mod direct proiectele de la CNAS.

Dl general Stătescu este cel care a coordonat, din punct de vedere tehnic, și a premeditat cele două proiecte, de la CNAS și de la SRI, bazele de date, sistemul medical informatic, astfel încât acesta să poată fi transferat și să fie compatibil mai departe cu acel sistem „Big Brother”, pentru că tot proiectul și caietul de sarcini de la SRI, știu sigur, a fost coordonat și implementat tot de domnul general Stătescu și este o întâmplare, desigur, că sistemul „Big Brother” și licitația CNAS sunt făcute de aceleași firme românești – respectiv Siveco, pentru că acolo unde apare domnul general Stătescu, apare automat și Siveco”.

În concluzie: ”E destul de neplăcut uitându-te în urmă să-ți dai seama că ai fost folosit inclusiv pentru extragerea unor lucruri extrem de sensibile de la celelelalte servicii de informații, să știți că eu am fost la tot felul de întâlniri la care au vrut să mă cunoască și ceilalți de la celelalte servicii și se uitau la mine foarte suspicioși. M-a adus dl general (George Voinescu. Pentru că cei de la celelalte servicii nu erau de acord și au vrut să mă vadă și să mă asculte. Practic, eu am fost folosit pentru o treabă care la final se dovedește că ne afectează pe toți. Chestia asta o regret și, pentru că m-ați întrebat, dacă aș lua-o de la capăt, m-aș gândi de două ori”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *