In vizor

UNII NU AU CE PUNE ÎN FARFURIE, ALŢII DAU DIN BURIC ÎN BALI: Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia, la Bali, unde vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans

Deputatul PSD Natalia Elena Intotero, președintele Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, alături de deputatul Ștefan Moșoiu (PSD), președintele Comisiei pentru afaceri europene și viceprim-ministrul Kelemen Hunor, se vor deplasa în perioada 9-16 iunie în Indonezia, la invitație a grupului de prietenie româno-indonezian din această țară.

Printr-un memorandum intern, secretarul general al Camerei Deputaților, Silvia – Claudia Mihalcea, cere Biroului Permanent al Camerei Deputaților bani pentru asigurarea transportului celor trei parlamentari, indemnizația de deplasare, precum și cadouri simbolice și asigurări de sănătate.

”În vederea realizării acțiunii, din bugetul Camerei Deputaților, urmează a fi asigurate cheltuielile privind transportul internațional aerian pe ruta București – Jakarta – Bali – București, transportul local în Bali, translația, pe durata programului vizitei în Jakarta, indemnizația de deplasare în valută (indemnizația de cazare și diurnă, membrii delegației ocupându-se personal de efectuarea rezervărilor la hotel), asigurările de sănătate și contra accidentelor, cadourile simbolice, precum și avansul cu decontare ulterioară”, se precizează în document.

Astfel, se cere indemnizație de deplasare în valută, pentru cazare pentru 6 nopți și indemnizație diurnă, ”categoria a II-a, 100% pentru 8 zile, diurnă majorată cu 20%, conf. Art. 27, alin.2 lit. A din HBPR nr. 3/2019”, pentru cei trei deputați. În plus, se solicită un avans de 30% din acești bani, ”cu decontare ulterioară”.

Conform programului, deputații se vor întâlni cu membrii comunității românești din Indonezia, cu oficiali ai Camerei Reprezentanților a Parlamentului Indoneziei și vor participa la ceremonia oficială de deschidere a Consulatului României din Bali. Tot acolo vor avea întâlniri cu rectorul Universității Udayana și cu Guvernatorul provinciei. În ultima zi a vizitei vor vizita ”obiective economice și culturale”.