In vizor

Individul care înjură pe Facebook, Iulian Cristache, de peste 15 ani preşedinte al unei obscure Federaţii a „asociaţiilor de părinţi”, se bagă în seamă în problema grevei profesorilor

Președintele Federației Părinților, Iulian Cristache, a explicat faptul că, deși greva profesorilor este justificată, dacă se va ajunge la decalare majoră a examenelor copiilor, atunci părinții nu vor mai putea să susțină demersul profesorilor pentru că ar însemna că afectează interesele elevilor. Pe asta mizează şi Coaliţia de Guvernare care, înainte de adiscuta cu sindicatele din învăţământ, i-a chemat pe „părinţi” la discuţii de fezandare.

”Punctul final trebuie să fie modul în care ducem această grevă.

Vom influența examenele copiilor? Atunci e o discuție. Dacă nu le vom influența și doar le vom decala, deși sunt părinți care mi-au trimis inclusiv mie mesaje de amenințare prin care au spus că nu sunt de acord cu decalarea acestor examene.

Vreau să fiu foarte sincer și să recunoaștem că sistemul educațional a ajuns foarte jos și revendicările sunt 100% îndreptățite. Dar sunt reprezentantul unei federații de părinți și trebuie să apăr interesele legitime în sensul în care aceste examene trebuie susținute conform calendarului agreat de ministerul Educației.

Putem accepta și o decalare. Dacă nu va exista consens și nu înțelegem de ce Guvernul și Administrația Prezidențială nu găsesc soluții.

Copiii nu trebuie să ajungă victime colaterale. Aceste examene trebuie să fie susținute, să găsim o soluție de comun acord împreună cu sindicatele și ministerul Educației și aceste examene să fie susținute! Mai departe, dacă vor să continue cu greva până la începutul anului școlar, sunt sigur că vor fi susținuți de părinți, dar nu în detrimentul copiilor noștri.”, a spus Iulian Cristache, la Digi24.â

Despre acest Iulian Cristache Ziar de Cluj a scris aici: Ce măscări scrie preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Iulian Cristache, pe Facebook. Se cere o așezare la ”masa tratamentelor”, nu a tratativelor cu guvernul, pentru acest ”Tristache”

În mare, „tristachele” preşedinte de „federaţie” de „asociaţii” (mai suge şi el un ban, mai e băgat în seamă de unităţile militare de presă), înjură explicit pe Facebook. Şi ăsta are păreri despre afectarea viitorului copiilor? Păi, cu un asemenea „părinte”, „viitorul copiilor” e jalnic prezent.