Din oras

Un student la Medicina livreaza pachetele studentilor direct la usa acestora. "Vreau Pachet" – dorinta din care s-a nascut o mica afacere

„Student la Medicina, livrez pachete”, pare a fi motto-ul tanarului Adrian Lupu, care, in urma cu doua saptamani, s-a decis sa porneasca o afacere studenteasca. Adrian a invatat atat din propria experienta, cat si din cea a colegilor sai ca cea mai mare bucurie a studentului ramane pachetul de acasa. Astfel, pentru a usura accesul la el, tanarul se ofera sa-l transporte de la gara sau de la autogara direct in usa studentilor, fie ca acestia locuiesc in campus sau stau in chirie. Initiativa lui se numeste „Vreau Pachet”, iar pretul ridicarii unui colet este de zece lei. Adrian se foloseste de masina personala si spera ca prin aceasta metoda sa ajute studentii sa economiseasca deopotriva timp si bani, drumul dus-intors cu taxiul fiind aproape dublu fata de suma pe care o cere el.

Student la Medicina in anul cinci, Adrian Lupu are si spirit antreprenorial. Din dorinta de a castiga cativa bani de buzunar, dar si de a le usura altora drumul catre mult asteptatul pachet de acasa, el a inceput o mica afacere numita „Vreau Pachet”. El a realizat ca pachetul de acasa a devenit un adevarat fenomen si s-a decis sa se implice mai mult, scutind studentii de corvoada drumului pana la gara sau autogara.

„Ideea mi-a venit de la cei multi colegi pe care-i am si care primesc in mod regulat pachet de acasa. De fapt, in Romania e un fenomen foarte raspandit ca parintele sa iti faca mancare acasa si sa ti-o trimita saptamanal. Avand in vedere ca in Cluj sunt foarte multe facultati, mi-am dat seama ca, desi cineva le aduce din oras pana la gara sau autogara, nimeni nu le aduce de la gara sau autogara pana la campus. Unii dintre studenti poate vor sa invete sau prefera sa iasa cu prietenii sau sa doarma in timpul ala. In plus, daca ne gandim din punct de vedere financiar, un drum cu taxiul sau cu autobuzul pana la gara sau autogara e cam zece lei, chiar mai mult, poate. Eu le cer exact zece lei pe pachet si realizez un profit daca sunt cel putin doua”, povesteste Adrian Lupu. 

Facand un calcul, Adrian Lupu si-a dat seama ca are mai multe avantaje decat dezavantaje in acest proiect. Tocmai de aceea, chiar daca intr-o zi are un singur pachet, tanarul nu-si refuza clientii si merge chiar si dupa un colet.

„Ma duc si dupa un singur pachet, nu e nicio problema, vreau sa-mi pastrez clientela. Chiar daca ma duc dupa un singur pachet, am calculat si nu ies in pierdere, adica, e aceeasi suma, exact banii care merg pentru consum. Deocamdata lucrez singur, deja am inceput de vreo doua saptamani si am avut pana acum patru clienti, si au fost foarte multumiti, au spus ca i-am ajutat, ca aveau ceva de facut sau ca ploua si n-aveau chef sa iasa din casa”, spune Adrian.

La inceput lumea a fost mai reticienta. De altfel, si modul lui de abordare era diferit, el incercand sa discute despre activitatea lui direct cu studentii care asteptau in autogara. Insa, dupa cateva astfel de incercari a creat pagina de Facebook „Vreau Pachet”. El considera ca mediul online va permite o raspandire mai larga a ideii lui, iar oamenii vor fi mai receptivi.

„Initial am incercat sa discut cu oamenii din gara sau autogara atunci cand mergeam pentru un coleg, care nu putea sa mearga si care ma ruga sa merg eu dupa pachetul sau, eu avand masina personala. Am observat ca lumea nu era prea receptiva si am profitat de influenta Facebook-ului si a internetului, in general, asupra oamenilor. Pana la urma, daca este un loc in care ai aceasta informatie, probabil o sa apelezi la ea mai repede decat prin viu grai. Parca ai si mai multa incredere asa”, spune Adrian.

Pentru inceput, se orienteaza inspre studentii din campus, insa, daca are cereri, se va deplasa cu pachetul si la cei care stau in chirie. Deocamdata, lucreaza singur, dar spera ca in timp numarul clientilor sa creasca, iar initiativa lui sa ia amploare astfel incat sa colaboreze in afacerea sa si cu altii.

„Si eu sunt student, dar am facut acest sacrificiu in ideea ca de obicei pachetele se trimit in weekend. In fiecare weekend, sambata si duminica, poate si vineri fac un drum pana la gara sau autogara. Momentan ma concentrez pe campusuri pentru ca sunt mai multi studenti, dar cred ca am sa merg si am sa raspandesc vorba si in alte zone. Sambata, de exemplu, am fost si prin Manastur. Eu as vrea sa ajung la cinci, sase clienti in fiecare zi de vineri, sambata si duminica, asta e ceea ce imi doresc. Daca in timp vor fi mai multi sau vor fi unii care au nevoie de pachet si in timpul saptamanii, pot accepta si alti studenti care au masini persoanale si care sa ma ajute sa realizez acest lucru”, explica Adrian Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *