Anchete

Un politist acopera pe altul si, impreuna, isi bat joc de cetateni

Va povesteam ieri de Loganul politienesc parcat cu nesimtire, de luni, pe trotuar, in fata hotelului Victoria. Noi am scris marti. Miercuri dimineata, surpriza, tot acolo era.

Am sunat la Politia Locala si am solicitat un echipaj. Ajuns dupa o ora, si cu doar cateva minute inainte ca reporterul Ziar de Cluj sa se intoarca la fata locului, masina disparuse.

Inca erau acolo politistii locali, care isi faceau de lucru pana la sosirea proprietarului unui alt autoturism parcat pe trotuar, tot in fata hotelului Victoria.

Inspectorul Marcel Aldea, in timp ce tragea zeflemitor din tigara, n-a spus despre Loganul MAI decat ca „nu am amendat-o, a fost mutata”. Insa ranjetul satisfacut nu a disparut decat dupa ce am inceput sa intrebam despre cealalta masina parcata. Inspectorul a declarat ca „colegu’ scrie amenda”, insa colegul povestea cu portarul de la Prefectura.

Intre timp, a coborat si proprietarul Skodei, care era pe trotuar de macar o ora. Domnul s-a scuzat ca a avut o noapte grea, e prima zi de concediu si l-a chemat prefectul la raport. Nu a gasit loc de parcare, asa ca a lasat-o unde a putut.

„Dumneavoastra aveti sef? Atunci stiti cum e cand te cheama seful!”, si contravenientul neamendat a crezut ca povestea frumoasa il scapa si de „sanctiunea” din ziar, nu doar de cea a politistilor. Domnu’ prefect, nu le mai stricati angajatilor concediile!

Pe scurt, echipajul a fost solicitat la fata locului, unde a constatat ca erau doua masini pe trotuar. Pe colegul din MAI l-au chemat sa-si mute masina, pe angajatul prefecturii l-au iertat, pentru ca era obosit.

Concluzia? Politia Locala isi bate joc de cetateni, in continuare! Iata ce ne-a spus ieri purtatorul de cuvant al IPJ.

„Autoturismul care apare in imaginea transmisa nu apartine Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.
Sancţiunea prevăzută pentru staţionare neregulamentară este de 3 puncte de penalizare şi 4 – 5 puncte amendă.
Sanctiunile contraventionale por fi aplicate, in conformitate cu prevederile legale, în situaţia în care sunt constatate direct de către agentul constatator.”

Domnule primar, stiti ca politistii locali isi bat joc de indatoririle lor si amendeaza selectiv, in functie de locul de munca si povestea din spatele fiecarei masini parcate aiurea? Si uite asa se aduna mai putini bani in vistieria orasului…

Domnule inspector, va rog sa ii transmiteti „colegului” cu Loganul MAI ca nesimtirea de care a dat dovada e mai scumpa decat contravaloarea amenzii. Iar dumneavoastra ar trebui sa aveti mai mult respect fata de uniforma pe care o purtati.

Poate Marcel Bontidean se autosesizeaza la citirea acestui material si ii intreaba pe inspectorii care s-au deplasat la hotel Victoria de unde atata marinimie, cand vine vorba de aplicarea unor norme care sunt scrise negru pe alb.

O ultima intrebare: cum e posibil ca un autovehicul sa stea parcat pe trotuar, in centrul orasului, in fata Prefecturii, la 200m de Sectia 2 de politie, intr-un loc pe unde politia locala ar trebui sa patruleze, timp de aproape 3 zile, fara sa ii spuna nimeni ghiolbanului cu trese sa-si mute masina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *