In vizor

Un bărbat din Cluj „campion” la bătut partenere. Trei femei au cerut ordin de protecție împotriva lui

Judecătorii din Beclean l-au trimis duminică în arest preventiv pentru 30 de zile pe un individ de 39 de ani din județul Cluj (comuna Baciu) care și-a agresat partenera, o femeie din Urmeniș, dar și pe copiii acesteia, de mai multe ori pe parcursul lunii martie. Individul, care are și un dosar penal pe rol pentru conducere fără permis este ”un abonat” al ordinelor de protecție. Trei femei, două din județul Cluj și una din Bistrița-Năsăud, toate foste partenere ale individului au cerut în instanță din 2021 încoace să fie protejate de agresivitatea acestuia, informează bistritaexpress.ro.

Deși a fost reclamat în repetate rânduri pentru agresiune împotriva femeilor dar și a minorilor Mendrea R. n-a ajuns după gratii pentru asemenea acuzații decât acum. Fostele sale partenere au obținut ordine de protecție pe care cel puțin potrivit portalului instanțelor acesta nu le-ar fi  încălcat. Primul ordin de protecție în instanță împotriva individului agresiv a fost emis pentru 6 luni în septembrie 2021 de Judecatoria Cluj. Atunci instanța i-a atras atenția ca în caz de încălcare e pasibil de închisoare de la 6 luni la 5 ani.

În aprilie 2022 o altă clujeancă a cerut ordin de protecție împotriva individului: a obținut ca acesta sa stea departe de locuința ei din Cluj, de locul de muncă, de la un hotel clujean și de orice forma de contact pentru 2 luni. În august 2022 femeia revine în fața judecatorilor și cere un alt ordin de protecție, pe care-l primește, de data aceasta  pentru 6 luni.

Lover-boy-ul bătăuș s-a mutat cu apucăturile din Cluj în BN

Individul își mută însă ”cuibul” în Bistrița-Năsăud, în Urmeniș, la o altă parteneră. Însă apucăturile de agresor domestic îl dau de gol: își bate și noua parteneră în repetate rânduri, dar și pe copiii acesteia. Femeia cheamă poliția și depune reclamație: primește ordin de protecție provizoriu, iar individul ajunge în câteva zile după gratii, de data cu dosar penal pentru lovire și alte violențe, precum și amenințări.

În urma intervenției polițiștilor și în urma probatoriului administrat de către aceștia a reieșit faptul că bărbatul de 39 de ani și-ar fi agresat fizic, în repetate rânduri, concubina și i-ar fi adresat amenințări de natură să-i provoace o stare de temere. Totodată, bărbatul ar fi exercitat acte de violență și asupra copiilor femeii din Urmeniș. Polițiștii, în urma evaluării riscului, au constatat oportună emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, luând și măsura reținerii acestuia pentru 24 de ore. Ulterior, la data de 10 martie a.c., în urma documentării faptelor, față de bărbatul de 39 de ani din Baciu,  Judecătoria Beclean a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și amenințare ” a precizat IPJ Bistrița-Năsăud.

Și nu e singurul dosar penal al individului. El trebuie sa raspunda în fața unei instanțe a Judecatoriei Cluj într-un dosar penal deschis în februarie anul acesta pentru conducere fără permis.