Rautacisme

Clujenii, invitați de primarul Boc să se plimbe prin noroiul de pe Kogălniceanu ca „să se conecteze cu natura”

Clujenii vor avea posibilitatea să se conexteze cu natura pe strada Kogălniceanu, acolo unde partea de stradă dinspre Biserica Reformată va rămâne nepavată. Conectarea va fi maximă mai ales după o ploaie, când se vor plimba prin bălți și noroi. Sau vara când prin praful inhalat vor simți contactul cu „natura adevărată”.

Dar, după spusele primarului Boc, se pare că aceasta este trendul în toate orașele europene, nu e cazul să fim cârcotași dacă nu ne-am plimbat la Bruxelles prin noroi.

 

„Oamenii întreabă de ce partea dinspre Biserica Reformată, dinspre Liceul Racoviță nu este betonată, nu este pavaj cu granit. Eu sunt de acord cu proiectantul, am avut aceeași viziune. A luat un model european. În Bruxelles la 100 de m de Grand Place este un parc unde poți să ai contact cu pământul, să ai contact nu natura, cu pâmânt adevărat, sau poți să te plimbi pe granit. În orice oraș european există acest mix între pavaj cu granit și pământ. Pe Kogălniceanu, în consonanță cu ceea ce este în Europa avem o zonă unde a fost pus sol natural ca oamenii să simtă contactul cu natura adevărată. Să nu trebuiască să mergi pe munte la Băișoara pentru a avea contact cu pământul. Nu sunt spații de circulație cu mașinile. În această viziune se aduce natura și în centrul Clujului, se îmbina dimensiunea de pavaj cu dimensiunea terestră. Este o lucrare reușită. Este o îmbinare între natură și modernitate”, a declarat primarul Emil Boc.

Astfel că, dragi clujeni, data viitoare când vă plimbați prin noroi pe Kogălniceanu, nu vă gândiți la faptul că vi se murdăresc papucii, ci apreciați oportunitatea de a vă conecta cu natura. Și nu uitați, că și vest europenii au parte de astfel de experiențe.