Din oras

Un avocat din Cluj, tâlhărit de un lucrător în construcții. Infractorul a fost achitat, dar procurorii au contestat decizia

Un avocat Clujean s-a trezit jefuit de muncitorul care îi renovase locuința. Victor Rusa, actualmente prodecanul Baroului Cluj, a cerut ajutorul polițiștilor după ce, în 2016, Galea Marius a intrat în sediul de avocatură și a sustras două laptop-uri, bunuri personale. Povestea s-a derulat foarte repede, iar după câteva ore, Marius Galea a conștientizat ce a făcut și s-a întors pentru a returna laptop-urile. 

Procurorii însă s-au ținut cu dinții de acest dosar și l-au trimis în judecată pe Galea, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, pedepsită cu închisaore între cu inchisoarea de la 2 la 7 ani. 

„În 2015, inculpatul Galea Marius a executat lucrări de tencuială și izolare exterioară a imobiului, proprietatea persoanei Victor Rusa, pentru care Victor Rusa i-a achitat suma de 3.000 de lei, dar în continuare inculpatul a pretins pesoanei vătămate că aceasta am mai avea o datorie față de contructor în sumă de 7.000 le. La data de 11 martie 2016, Galea, printr-un SMS, a solicitat persoanei vătămate Victor Rusa să își achite datoria de 7.000 lei, dar persoana vătămată a ignorat mesajul.

Întrucât nu i s-a răspuns la SMS, la data de 14 martie, în jurul orei 12:50, inculpatul Galea a pătruns, fără drept, în sediul profesional al persoanei vătămate și a sustras două laptop-uri existente în biroul de lucru, în contul presupusei datorii pe care o avea față de inculpat (…). Realizând gravitatea faptei săvârșite și consecințele penale ale acesteia,  Marius Galea s-a reîntors la cabinetul avocațial pentru restiruirea aparatelor laptop”, se arată în rechizitoriu. 

Contactat telefonic, Rusa își amintește de incident și spune că din punctul său de vedere l-a iertat pe om, motiv pentru care nu a mai cerut pretenții sau daune de la acesta. 

„ Nici la proces nu m-am prezentat. Chiar nu mai mai interesează. Omul a vent atunci, a luat două laptop-uri din cabinetul meu, am chemat poliția și ulterior s-a întors cu ele”, a explicat prodecanul Baroului Cluj, Victor Rusa. 

Instanța de fond, Judecătoria Cluj-Napoca l-a achitat pe Galea: „ achită inculpatul GALEA MARIUS, de sub acuzatia comiterii infracţiunii de tâlhărie. Constată că fată de inculpatul Galea Marius s-a dispus, în cursul urmăririi penale, măsura preventivă a retinerii pentru o perioada de 24 de ore, din data de 14.03.2016 ora 19,10 până în data de 15.03.2016 ora 19,10 și ia act că persoana vătămată Rusa Victor nu s-a constituit parte civilă în procesul penal”, însă Parchetul Curții de Apel Cluj a ca acesta să fie pedepsit prin condamnare, contestând sentința. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *