Din oras

Un american din Cluj şi-a sechestrat soţia şi a ameninţat că o ucide. A urcat pe acoperișul casei, înarmat cu o lingură

Momente halucinante s-au petrecut, duminică, pe strada Senina din Cluj-Napoca! Ziar de Cluj a fost contactat pe WhatsApp cu privire că un cetățean american și-ar fi sechestrat soția într-o casă de pe strada Senină la nr. 5 și a amenințat că o ucide. Femeia, rănită, a reuşit din fericire să scape singură din curte şi să refugieze la vecini.

Potrivit surselor Ziar de Cluj, bărbatul s-a urcat pe acoperişul casei înarmat cu… o lingură!

Vorbim despre un episod de violenţă al unui cetăţean american pe care vecinii îl descriu ca pe un personaj violent, episod care se putea încheia tragic. Totul a început în jurul orei 10:00 dimineaţa atunci când oamenii au auzit ţipetele unei femei, soţia acestuia. Femeia, rănită, a reuşit din fericire să scape singură din curte şi să refugieze la vecini. A fost chemată Poliţia, dar în momentul în care agenţii au ajuns aici bărbatul a început să ameninţe spunând că are arme în casă.

S-a refugiat în pod şi a refuzat să coboare. Au fost chemate în sprijin forţe suplimentare şi au venit un negociator şi mai multe echipaje de la trupele speciale. După mai multe ore de negocieri, când bărbatul s-a simţit încercuit, a spart ţiglele de pe casă şi a urcat pe acoperiş. Acela a fost şi locul unde a fost încătuşat de poliţişti. A fost urcat în Ambulanţă şi dus la Unitatea de Primiri Urgenţe, de unde va fi transferat la un spital de psihiatrie.

Tot de acolo a ieşit în urmă cu doar o zi pentru că săptămâna trecută a avut un alt episod de furie în care a vandalizat maşinile de pe strada unde locuieşte.

Din primele date, cetăţeanul american ar fi fost concurent la X Factor în anul 2020.

”La data de 19 martie a.c., în jurul orei 10.00, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată printr-un apel la SNUAU 112, despre faptul că, într-o locuința situată pe strada Senina, o femeie ar fi fost victima unei agresiuni fizice, existând posibilitatea de a fi sechestrată de soțul acesteia.

În baza sesizării, s-au format cu operativitate echipajele de intervenție, la locație deplasându-se polițiștii Secției 1 Poliție, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și echipaje medicale.

La momentul sosirii echipajelor de intervenție la locația respectivă, femeia se afla în afara imobilului, însă bărbatul în cauză se blocase în locuință, ulterior în podul imobilului. După negocierile purtate cu acesta, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au intervenit în forță, bărbatul, în vârstă de 30 de ani, fiind extras din interiorul locuinței.

A fost transportat apoi la o unitate medicală de specialitate. De asemenea, și femeia, în vârstă de 27 de ani, a primit îngrijiri medicale.

În cauză, au fost demarate cercetări din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, în cadrul dosarului penal urmând a fi stabilite împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a transmis IPJ Cluj.

Strada Senină din Cluj-Napoca, n-a fost azi prea senină…