Focus

Anton Hadăr, președintele Federației Alma Mater, la NCN, despre legile educației: „Au fost mai multe lucruri pe care le-am dorit a fi luate în seamă, nu le-am văzut aprobate” – VIDEO

Învățământului superior este tratat superficial în noile legi ale educației, susține liderul Federatiei Sindicale Nationale „Alma Mater”, Anton Hadăr, care spune că ministra educației, Ligia Deca, nu a ținut cont de propunerile venite din partea sindicalișitilor.

Liderul a declarat în emisiunea Focus, de la NCN, că reprezentanții personalului din învățământul superior au venit cu soluții pentru problema personalului necalificat din invatamantul preuniversitar.

„Au fost mai multe lucruri pe care le-am dorit a fi luate în seamă, nu le-am văzut aprobate, de aceea sunt în măsură astăzi să vă spun că doamna ministru în ceea ce ne privește n-a agreat ca atunci când un cadru didactic din învățământul superior nu mai are ce să muncească, pur și simplu îi dispare programul de studii (…) este el oare vinovat? Ne-am gândit că putem să le oferim o portiță de a intra în sistemul de învățământ preunievrsitar. (…) În condițiile în care știm bine că nu prea avem personal didactic în învățământul preuniversitar, ar fi o idee binevenită. (…) De fapt, soluțiile au fost susținute și de Consiliul Național al Rectorilor, de partide, de PSD și de alte partide.”

Președintele Federației „Alma Mater” a reacționat și la anunțurile venite din partea sindicaliștilor din învățământ preuniversitar, care sunt nemulțumiți de schema de salarizare. Personalul din învățământul universitar „n-a fost disociat în afara protestelor pe care le organizează învățământul preuniversitar. Nu. Suntem împreună la toate discuțiile!”, a declarat profesorul Anton Hadăr.

Vezi fragmentul din emisiunea Focus realizată de Edina Bodor la NCN cu invitatul Anton Hadăr: