In vizor

Uioreanu si Pogacean, eliberati din Penitenciarul Gherla. Vor fi arestati la domiciliu

Curtea de Apel a respins contestatia DNA privind decizia Tribunalului de acum doua zile de a inlocui masura arestului preventiv cu cea de arest la domiciliu in cazul fostului presedinte al Consiliului Judetean, Horea Uioreanu si omul de afaceri Vasile Pogacean. Astfel cei doi vor fi eliberati astazi din Penitenciarul Gherla. Cel de-al treilea inculpat din dosar, Ioan Bene, a fost eliberat inca de ieri, pe baza unei exceptii. Bene a cerut inlocuirea masurii cu cea de arest la domiciliu. Judecatorii au admis exceptia omului de afaceri.

“In opinia noastra, este evidenta necesitatea privarii de libertate a inculpatilor, pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica, insa nu este mai putin adevarat ca la un interval de timp de aproape 6 luni de la luarea masurii arestarii preventive, acest pericol pentru ordinea publica s-a estompat considerabil, intervalul de timp scurs permitand inculpatilor un timp de reflectie si de asumare si constientizare a culpabilitatii fiecaruia dintre ei, dimensiunea pericolului pentru ordinea publica pierzand in intensitate, in acelasi timp existand o serie de argumente de ordin personal ale inculpatilor care ar putea constitui garantii ale desfasurarii in bune conditii a procesului penal, cu atat mai mult cu cat si etapa camerei preliminare, (care datorita complexitatii cauzei si cantitatii de cereri si exceptii formulate a impus o analiza mai indelungata, cu consecinte asupra duratei procedurii) se apropie de final.
Astfel, nu putem sa nu observam o serie de argumente favorabile, pozitive in legatura cu situatia personala a inculpatilor din prezentul dosar, respectiv: situatia familiala, mediul din care provin, pregatirea profesionala, studiile, implicarea in activitati lucrative, si nu in ultimul rand, lipsa antecedentelor penale, conduita adoptata in colaborarea cu organele judiciare penale, fiecare dintre inculpati dand declaratii detaliate in legatura cu invinuirile care li se aduc si manifestandu-si disponibilitatea pentru lamurirea deplina a starii de fapt, imprejurari care coroborate cu impactul deosebit si inevitabil al unei masuri preventive cum este cea a arestului, apreciem ca vor reusi sa ii tina pe inculpati departe de alte activitati ilicite”, se arata in motivarea magistratilor, potrivit Clujust.ro.

Horea Uioreanu, Ioan Bene si Vasile Pogacean au fost arestati preventiv la sfarsitul lunii mai pentru fapte de coruptie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *