Anchete

Udrea, evacuata de Justitie cu suturi in fund de pe terenul proiectului Transilvania Smart City. Dar e nevoie si de DNA pentru banii furati de infractoare de la pagubiti!

Judecătoria Cluj-Napoca a decis ca firma Realtopfarma, controlată de familia Elenei Udrea și administrată de fostul deputat clujean, Adrian Gurzău, a fost evacuată de pe o parte din terenul unde se viza construirea proiectului imobiliar Transilvania Smart City.

Acest lucru s-a întâmplat după ce firma a intrat în insolvență, clienții care au plătit avansuri pentru locuințe au rămas cu ochii în soare. Dezvoltatorul imobiliar și-a suspendat până și adresa de email. Dacă partenerul din această afacere, SDC Imobiliare, a returnat  partea de bani, cei de la Realtopfarma au preferat să dispară, arata saptamanalul Gazeta de Cluj.

”Admite cererea formulată de către reclamanta SDC Imobiliare S.R.L. în contradictoriu cu pârâta Realtopfarma S.R.L., în insolvenţă, prin administrator judiciar D. I. S.P.R.L. Dispune evacuarea imediată a pârâtei, respectiv a bunurilor mobile ale acesteia din imobilul situat în mun. Cluj-Napoca, str. Borzaşi F.N., înscris în C.F. nr. 300868 Cluj-Napoca, nr. cad. 300868. Ia act de manifestarea de voinţă a reclamantei, prin reprezentant convenţional, în sensul solicitării cheltuielilor de judecată pe cale separată. Executorie. Cu drept de apel în 5 zile de la pronunţare, care se va depune, sub sancţiunea nulităţii, la Judecătoria Cluj-Napoca.”, arată soluția pe scurt a instanței.

Acum FIX 13 luni scriam despre aceasta teapa a Elenei Udrea care, prin intermediul sotului ei, manechinul Adrian Alexandrov, si a finului sau, fostul deputat penal Adrian Gurzau, l-au escrocat pe omul de afaceri clujean Stefan Berciu, care le era partener, cu peste 10 milioane de euro pe care gasca lui Udrea i-a furat pur si simplu.

Pana la sentinta de saptamana trecuta, doar Berciu a avut de suferit, caci putea sa ramana si cu banii furati, si fara pamant. Asa, Berciu, de altfel unul dintre cei mai seriosi dezvoltatori imobiliari din Cluj, poate continua proiectul Transilvania Smart City nestingherit si sa ii scape pe bietii oameni de teama instalata in trecut de teparii Elena Udrea, Gurzau si Alexandrov ca le vor fi ciorditi banii.

 

Tot ce am spus in ancheta de acum un an si ceva s-a adeverit:

  • ca Udrea, Gurzau si Alexandrov sunt TEPARI. Reprezentanții firmei Realtopfarma, care se afla în spatele afacerii imobiliare Transilvania Smart City, au dispărut. Cel puțin adresele de mail ale firmei au fost suspendate, iar reprezentanții societății nu pot fi contactați.
  • ca Udrea, Gurzau si Alexandrov au fugit cu banii bietilor oameni si ai partenerilor de buna credinta: în cadrul dosarului care se judecă la Tribunalul Comercial Cluj, există peste 140 de creditori ai firmei, persoane fizice și juridice, care așteaptă returnarea banilor.
  • ca Gurzau si-a luat masina de superlux din banii pagubitilor. La masa credala s-a inscris si MERCEDES BENZ LEASING IFN SA cu suma de 379,396.32 lei
  • ca doar dezvoltatorul Stefan Berciu isi va tine promisiunile catre clienti. Pana la ora aceasta, toti cei care au avut contracte cu SDC Imobiliare pe acest proiect au fost despagubiti sau au ramas in proiect.

Ca jurnalist, simt ca mi-am facut datoria fata de acest caz pe care l-am adus in exclusivitate in atentia opiniei publice acum 3 ani, aratand ca Elena Udrea vrea sa dea un tun de un miliard de euro la Cluj-Napoca cu sprijinul amicului ei, primarul Emil Boc. Am avut iar dreptate, Boc i-a dat autorizatie de constructie cu viteza luminii. Am avut dreptate si cand am aratat ca Elena Udrea vinde vise fraierilor si ca va fugi cu banii, sentinta de saptamana trecuta e dovada clara ca nu am gresit.

Ca cetatean insa, am asteptari si de la DNA. Udrea nu putea ajunge pana in momentul in care sa fuga cu banii pagubitilor – persoane fizice sau juridice – fara sa aiba sprijinul unor oameni politici, dupa cum nu avea resurse financiare LEGALE si TRANSPARENTE sa achizitioneze pamanturi de milioane de euro la Cluj, cel mai scump judet din Romania pe partea de imobiliare.

Elena, DNA sa vina sa te (mai) ia!