Vocea ta

Casele de pe Valea Chintăului sunt inundate la fiecare ploaie. Clujenii dau vina pe Primărie pentru că a amânat 17 ani modernizarea străzii

Un clujean care locuiește pe strada Valea Chintăului a făcut o reclamație prin care sesizează că la fiecare ploaie demisolul îi este inundat din cauza lipsei amenajărilor pentru colectarea apelor pluviale.

Clujenii sunt amăgiți de primarul Emil Boc încă din 2006 cu privire la modernizarea străzii Valea Chintăului. Lucrările de modernizare au început abia în februarie anul trecut, după 17 ani de la primele promisiuni.

„Scriu această reclamație pentru a aduce în atenția dumneavoastră o problemă gravă cu care ne confruntăm noi, locuitorii acestei străzi, și care a afectat direct proprietatea și siguranța mea, precum și pe cea a vecinilor mei. În urma lipsei de intervenție a autorităților locale în ceea ce privește amenajarea trotuarelor și realizarea unui sistem eficient de colectare a apelor pluviale pe Strada Valea Chintaului, apa de ploaie se scurge de pe drumul înclinat direct pe strada noastră și în casele noastre, provocând daune considerabile, în special în demisoluri. Această situație a fost exacerbata de lucrările efectuate anul trecut de către municipalitate, care a săpat în fața curților noastre și a lăsat terenul într-o stare impracticabilă, cu un număr mare de gropi, favorizând astfel acumularea apei și împiedicând scurgerea acesteia. Aceste condiții au dus nu doar la deteriorarea proprietăților noastre, dar au creat și un mediu nesigur pentru locuitorii străzii, inclusiv un risc crescut de inundații. Prin urmare, vă solicităm cu respect să luați măsuri urgente pentru a remedia această situație. Este necesară amenajarea corespunzătoare a trotuarelor și implementarea unui sistem eficient pentru colectarea și dirijarea apelor pluviale, astfel încât să prevenim viitoarele daune și neplăceri”, a sesizat clujeanul.

Lucrările de modernizare a străzii Valea Chintăului au debutat în februarie 2023 șu umrează să fie finalizate până în luna august a acestui an.

Valoarea investiției este de 64.132.904 lei, plus TVA. Termenul de finalizare a lucrărilor este finalul lunii Iulie 2024. În prezent, stadiul fizic al lucrărilor este de 70%. Sursa de finanțare este bugetul local.

”Modernizarea străzii Valea Chintăului va contribui la asigurarea siguranței circulației auto, velo și pietonale în zonă, precum și la îmbunătățirea confortului locuitorilor de-a lungul acesteia.”, a precizat liberalul Dan Ștefan Tarcea.

Lucrările includ:

  • Execuție rețea de canalizare pluvială și dren pe partea cu rambleu pe toată lungimea străzii.
  • Lucrări de consolidare a terenului cu ziduri de sprijin pe anumite tronsoane.
  • Execuție canalizație și construirea unei rețele în distribuție de fibră optică.
  • Relocarea în subteran a rețelelor electrice aeriene.
  • Execuție rețea de iluminat public, montând stâlpi noi dotați cu aparate tip LED.
  • Execuție sistem de semaforizare, marcaje și semnalizare rutieră.
  • Amenajare a 9 stații de autobuz CTP.