Rautacisme

UBB viseaza la unificari si topuri shanhai si nu e in stare sa se curete de martalogii si hotii din ograda proprie

Rectorul UBB are dreptate cand spune ca o unificare a universitatilor clujene ar face din Cluj un actor universitar mai puternic in lume. Daniel David ar trebui insa sa mai revina si la cele lumesti, ca i-a trecut primul mandat fara realizari notabile, afara de aia ca i-a scapat pe Les, Gusti Baciu ssi Buzoianu de hotelurile lor falimentare dand o carca de bani pe Onix, Topaz si Opera Plaza.

Cat David viseaza la topuri 500, tot mai multi oameni ne abordeaza ingrijorati de  conduita directorului Constantin Răduță în cadrul Parcului Sportiv Iuliu Hatieganu.

Inainte de a va spune orice despre el, prima intrebare pentru Daniel David este DE CE UN MARTALOG OBOSIT SI COMUNISTOID DE 75 DE ANI mai este inca in serviciul UBB?

Răduță își folosește în mod abuziv o fată angajată, punând-o să îndeplinească sarcini care nu au nicio legătură cu atribuțiile sale profesionale. Aceste cerințe depășesc cu mult sfera muncii normale și sunt clare încălcări ale eticii profesionale și a drepturilor angajaților. Aceasta a dus la o situație în care ea este adesea tristă, obosită și supărată, tracasată, din cauza condițiilor de muncă abuzive și a încărcăturii excesive de sarcini care i se impun.

Solicitările de vataf ale lui Raduta includ îndeplinirea treburilor casnice, precum menajul, spălarea hainelor personale ale martalogului, gătitul mancării în bucătăria „personală” de catre fata de care v-am zis si care devine si chelneriță servindu-i boierului masa  pe balconul locuinței de serviciu, unde acesta își desfășoară și „activitatea de birou” și de trai bun în toată clădirea unde își are depozitate diverse lucruri. Este evident că aceste acțiuni nu au nicio justificare în cadrul funcției sale și reprezintă o încălcare a normelor și valorilor unei instituții de învățământ superior.

Un exemplu clar de abuz de autoritate și de folosire inadecvată a poziției de conducere. Sau nu, domnule rector? Sau are ceva pile securistice de trebuie sa il tineti? Salariul ala de-l cumuleaza Raduta cu pensia nu ar merge mai bine dat unui om tanar si competent? Sau sunteti rector fara putere in fata lui Irimies sau Dan Lazar?

Mai avem o loaza de dat in careu pentru domnul rector. Ambozie Bal, seful Pazei Universității Babeș-Bolyai, un taranete care ar trebui arestat de indata pentru ca cere mită de la angajații portari pentru a le asigura posturi în căminele bune și în facultățile liniștite. Această mită constă în diverse bunuri precum caș, ouă, carne, pui de casă, curcani, brânză, viței și lemne de foc, care sunt livrate direct la domiciliul său, si, daca nu primeste birul, face prăpăd și da oamenii afara. Pai, domnule rector, SI DE AIA universitatea se zbate in mediocritate.


Multe bunuri sunt stocate și gestionate în Căminul 16, unde fiul Șefului Pazei ocupă funcția de Administrator.

Ca in UBB s-au creat clanuri, famiglii care capuseaza TOT ce prind.

Acesta ține sub cheie băuturi alcoolice, primite de la angajații UBB cu ocazia sărbătorilor și a altor evenimente speciale.

Nu numai baietelul e pus pe ciordeli, ca la UBB lucreaza si nevastuica Elvira, mai haleste si ea un salariu si uite asa, in declaratia de avere, familia Bal are terenuri si apartamente pe care dupa o viata de munca nu ti le permiti. Toti par să profite de acest sistem corupt și să solicite servicii și bunătăți tradiționale pentru a le aduce la „bază,” denumită așa de Bal, și anume in Căminul 16.