In vizor

Tupeul milionarului Transavia, amendat de grupul Clujul Civic

Milionarul Ioan Popa de la Transavia, acolitul grupului de la Cluj, a revenit la finalul saptamanii trecute dupa ce si-a luat-o in freza de la intreaga presa locala, emitand un comunicat de presa agresiv, din care razbate infumurarea unui om ce, de la inaltimea banilor sai, ii priveste de sus pe clujeni si chiar ii si minte:

„Referitor la informațiile apărute în spațiul public despre disconfortul olfactiv semnalat de cetățenii din Cluj, amintim că în data de 29.08.2023 domnul Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat la un post local de radio: „Ca autoritate publică județeană, îmi fac datoria să-mi cer iertare clujenilor pentru miros. Aș vrea să-i informez că, încă din data de 23 august, am sesizat Agenția de Mediu pentru a verifica exact cauza acestui miros și pentru a se dispune măsuri de remediere. Consiliul Județean Cluj a aplicat penalizări și a solicitat acestor instituții luarea de măsuri”. Totodată, după cum menționează în informare de presă trimisă, marţi, 4 septembrie 2023, de Prefectura Cluj, , „În baza sesizărilor privind mirosurile, primite începând din 25-26 august, de la locuitorii cartierelor Mărăști, Dezmir, Gheorghieni și Someșeni, au avut loc în repetate rânduri controale de specialitate”. Cronologia acestor declarații indică clar și fără dubii faptul că situația din Cluj a apărut înainte de acțiunea de fertilizare pe care compania noastră a început-o în data de 28 august 2023. Amintim, totodată că astfel de acțiuni de fertilizare au avut loc anual de mai bine de 11 ani, fără să existe reacții similare”, se arată în comunicatul firmei.

Dar clujenii nu sunt prosti si au reactionat imediat pe Clujul Civic, grup de facebook care are peste 15 000 de membri, cei mai multi fermentul societatii civile din oras:

Ca sa fiu sigur ca nu gresesc am recitit postarile de aci de pe Clujul Civic – prima zi cand oamenii se plang de mirosul din oras a fost 28 august. In aceeasi zi incep discutiile despre miros si intre cei din sat Gheorghieni, pe grupul satului (situat intre Aiton si oras.)
Comunicatul oficial al celor de la Transavia confirma „acțiunea de fertilizare pe care compania noastră a început-o în data de 28 august 2023
Nu vreau sa zic ca nu poate fi SI CMID-ul.

Doar ca se verifica ca prima zi de putoare din oras coincide cu prima zi de fertilizare la Aiton/Rediu.
Asa si este, oricat ar incerca presedintele Transavia Ioan Popa sa impacheteze rahatul sau aici, dupa caz, gainatul.

Cel mai deranjant este insa tupeul sau de a-i pune la colt pe clujeni, care sunt, cum ar veni fraieri, ca nu inteleg ei cat bine le face Popa imputind Aitonul si acum si Cluj-Napoca. Clujenii cu putoarea, Transavia cu profitul: numai in 2022 in buzunarele lui Popa au intrat peste 40 de milioane de euro.