Rautacisme

Boc a făcut o băiţă de mulţime de copii digitali

A început şcoala, iar Măria Sa, Excelenţa, ÎNSUŞI Maestrul Emil Boc n-avea cum să rateze aşa moment de PR. Că degeaba eşti primar, dacă nu-ţi faci PR!

Aşa că, l-a luat de mânuţă pe Tarcea şi duşi au fost la Şcoala Gimnazială „Iuliu Haţieganu” din Mănăştur, şcoală care are un corp nou de clădire, după o investiţie de 1,7 milioane de euro. Din banii clujenilor. Lucru pe care a ţinut să-l menţioneze ÎNSUŞI Edilul, ca să nu credem cumva că şcoala s-a făcut pe banii lui.

A rezultat celebra poză clişeică de la fiecare început de an şcolar: primarul flancat de viceprimar, doi preoţi, conducerea şcolii şi un poliţist, imagine care îi va bântui pe elevi până la următoarea vacanţă.

În timpul discursului, probabil năpădit de emoţii, Excelenţa Sa a spus: „Acești copii sunt copii digitali și trebuie să ne adaptăm modalitatea de predare, să o facem pe înțelesul lor.”

De fapt, a vrut să spună nativi digitali, dar nu-i o problemă, suntem obişnuiţi să ne facă din vorbe. Nu ştim exact ce este acela un copil digital, dar probabil are legătură cu faptul că trăim în „Silicon Valei de România”: e atât de digitalizat Clujul, încât şi copiii sunt digitali. Astfel, Clujul e din nou pe harta lumii: primul oraş de pe mapamond care-şi produce copiii din degete! Felicitări, Maestre! Ţi-a ieşit din nou!