Din oras

Tuns gratis pentru pensionari – oferta unui salon din centrul Clujului

Chiar daca au tampla carunta si necazurile au facut ca infatisarea sa nu mai fie demult pe lista lor de prioritati, oamenii in varsta merita sa arate onorabil si sa aiba parte de rasfatul serviciilor unui hair stylist fara sa cheltuie nimic. Aceasta este convingerea proprietarei unui salon de profil de pe strada Horea care e gata sa isi ia trusa si sa ii aranjeze pe doritori, fie la ei acasa, fie chiar la azil. Mama singura, incercata de viata, femeia a avut de infruntat la tot pasul piedici in demersurile ei de a-i sprijini pe cei cu probleme.

Intre anunturile pestrite de la rubrica Donatii din Piata de la A la Z, mai multe in care oamenii cer diverse lucruri decat ofera, cel postat de doamna Alma, cum se recomanda proprietara salonului cu acelasi nume de pe strada Horea, langa sinagoga, pare din alta lume.

“Imi ofer serviciile de tuns, vopsit, aranjat, pentru toti pensionarii, care nu isi permit sa mearga la un salon, sau care nu pot, atat femei cat si barbati, totul efectiv gratuit! Fara nici un cost! Pot sa fie atat la azil cat si acasa la dansii!”, se arata in anunt.

La fata locului nu e vreo frizerie ponosita de cartier, ci un salon cochet, cu dotari moderne si decorat cu mult rosu, imagini cu dive si juni primi ai unor vremuri mai elegante pe pereti.

Stapana locului e o doamna imbracata business, tunsa scurt si cu ochelari de hipster, empatica si cu un discurs direct.

“Am lucrat multi ani in vanzari, iar cursul de coafura l-am facut la Casa Armatei, in anii ‘90. Am deschis salonul in 2 decembrie, anul trecut, dar am lucrat pentru el inca din septembrie. Nu am avut banii de-a gata, am facut mari sacrificii. Aveam o garsoniera pe care am vandut-o ca sa fac asta, mi-am dorit sa fac ceva pentru copiii mei!”, rezuma femeia situatia.

Si-a propus sa atraga in primul copiii, dar serviciile salonului li se adreseaza deopotriva femeilor si barbatilor, iar preturile sunt catalogate drept medii.

Doamna Alma a venit la Cluj din Sanpaul si, de 11 ani isi creste singura doi din cei trei copii. Unul a ales sa ramana la fosta soacra.

“Dupa divort mi-au murit la scurt timp si ambii parinti. Unul din motivele pentru care am optat pentru vanzari, fie ca a fost vorba de banci, de societati financiare nebancare sau imobiliare, a fost programul flexibil, ca sa pot avea grija de copii, fetita are 16 ani si baiatul 13”, a dezvaluit ea.

Anuntul din Piata de la A la Z a fost postat pentru ”oamenii la care nu se gandeste nimeni”.

“Sunt persoane in varsta care nu se pot deplasa, care abia isi intind banutii de la o pensie la alta, dar au nevoie si ei sa se tunda, sa fie in rand cu lumea. A face bine nu-i pacat si e un lucru care te imbogateste spiritual. Am pus anuntul de Craciun, mi-am propus sa fac un cadou, asa cum pot unor oameni amarati”, a dezvaluit doamna Alma.

Au urmat cateva e-mailuri de apreciere, un craiovean i-a transmis ca daca se afla la Cluj ar fi dus-o el cu masina pe la azile de batrani.

“Asta imi lipseste, o masina cu care sa ma deplasez in locurile in care se afla oameni in varsta aflati departe de locurile in care pot eu sa ajung”, a recunoscut clujeanca.

Nu a avut insa nici o solicitare din partea pensionarilor clujeni.

“M-am gandit ca poate ei nu intra pe Internet. Nu am mai indraznit sa raspandesc fluturasi pe strada, din cauza ca am fost foarte aspru certata de cineva de la Primarie cand am dat unii in care anuntam ca facem reducere. A venit o doamna si mi-a spus ca nu am voie, ca trebuie in prealabil sa am aprobare de la ei pentru asta”, a adaugat proprietara salonului.

Visul ei era, inca de la deschiderea salonului, sa o aranjeze pe vecina de sus, o doamna de peste 90 de ani. Astazi, doamna Alma i-a batut la usa si a invitat-o la salon.

“Am 95 de ani si vine la mine acelasi om care ma coafeaza – am stilul meu – aceeasi manichiurista, aceeasi pedichiurista si cosmeticiana. Nu vreau sa ii schimb, sunt lucruri la care nu trebuie sa renuntam”, i-a raspuns doamna de la etaj.

Cu toate acestea, doamna Alma nu renunta la visul ei de a le face aceasta bucurie varstnicilor din oras si are de gand sa sune la azile pentru a-si oferi serviciile. Desi are 40 de ani, clujeanca nu a renuntat nici la visul din adolescenta de a studia psihologia, drept pentru care a dat examen si este studenta la fara frecventa la acest profil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *