Editorial

Trista poveste a deputatului Ben Oni Ardelean – o căprioară înecată în mlaștină, crezând că-i pajiște

Ce înseamnă să nu ai noroc în viață. Să te lovească nedreptatea când ți-e lumea mai dragă. Să ți se ia, când tu ești obișnuit doar să ți se dea. Să te afli, vorba prietenului meu, poetul Sorin Grecu, o căprioară înecată în mlaștină, crezând că-i pajiște.

Părea că e o seară de luni, ca oricare alta. Ceasurile erau trecute de 22. Doar părea o seară ca oricare alta, căci, un polițist, în loc să fie la epilat, era în stradă, în fața Guvernului, îndeletnicindu-se cu controale de rutină. Mașina deputatului liberal Ben Oni Ardelean a fost trasă pe dreapta. În mașină, la volan, însuși dânsul, deputatul. Ceva, nu se știe ce anume, l-a făcut pe polițist să-l pună pe dânsul să sufle în fiolă. O fi duhnit a ceva, o fi fost incoerent în vorbire, o fi având ochii tulburi? Nu se știe. Fiola s-a înverzit. Nu cine știe ce, 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cam cât ar ieși după o jumătate de bere, adică destul cât să ia o amendă, un fleac de 1300 de lei, și să rămână 90 de zile fără permis de conducere.

Ca orice politician român care se respectă, Ben Oni Ardelean s-a declarat, din start, nevinovat. Știți cum e: politicianul român, când e prins asupra faptului, invariabil se dă victimă. Ba că „dosar politic”, ba că „Statul Paralel”, ba că sănătatea. Întotdeauna alții sunt de vină, niciodată el.

Întrebat de un ziarist de la G4Media, Ben Oni Ardelean a declarat că de înverzirea fiolei este de vină un tratament pentru o afecțiune cardiacă: „Iau un tratament pentru inimă, am tensiunea mică, foarte oscilantă. Voi face contestație. Nu am consumat alcool”. Iar noi trebuie să-l credem și să nu mai putem de mila lui. Săracul om bolnav, nu mai poate să se trateze de o boală gravă, că-l fac ăștia băutor și-i saltă permisul. A luat și el o pastilă de inimă și, în loc să-i crească tensiunea, i-a crescut alcoolemia. Nu doar vaccinurile dau efecte secundare, nu-i așa?

Mă întreb, îngrijorat, dacă este așa de bolnav, de ce nu se retrage din viața politică, să-și vadă de sănătate? Se știe, viața de politician este stresantă și face rău la inimă. Nu-i ușor să faci politică cu DNA-ul în coastă. În țara asta, politicianul trăiește periculos. Nu știe niciodată când îl ia procurorul, așa cum i-a luat și pe alții, colegi de-ai lui, politicieni cinstiți, mai înainte. Udrea, Dragnea, Oprescu sunt doar câteva exemple de politicieni cinstiți care au pățit-o nevinovați.

Apoi, iarăși mă întreb, de ce dacă are șofer, nu-l folosește? De ce se urcă la volan, bolnav de inimă și cu tensiunea mică? Au nu știe el, oare, că poate să leșine sau, mai grav, să i se oprească inima și să intre în vreun stâlp, să moară?

De bună seamă că răspunsul nu poate fi decât unul: Ben Oni Ardelean este patriot. Un mare patriot, ca toți politicienii români, de altfel, gata oricând să sacrifice tot pentru țară și popor. Sănătate, viață, tot. Tot, până la permisul de conducere, că vine vacanța parlamentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *