Sanatate

Tratamentul naturist al tuberculozei

Tuberculoza poate sa afecteze nu numai plamanii ci si alte parti ale corpului, in special oasele si rinichii si, uneori, intestinele, splina si ficatul. Cu toate ca nivelul de trai s-a imbunatatit, boala este inca destul de raspandita.

 

Cauze

 

Boala este cauzata de o bacterie si se transmite prin inhalarea picaturilor minuscule dispersate de persoana care are tuberculoza activa. Aceaste particule care contin microbii tuberculozei sunt eliberate in aer print use, vorbit sau stranut si, deoarece sunt atat de minuscule, raman suspendate in aer o perioada mai mare de timp. Fara sa banuiasca, o persoana sanatoasa le poate inhala si, in cele din urma, microbii ajung in plamani unde provoaca boala.

 

Excesele in privinta consumului de alimente si bautura, expunerea la frig, insomniile, aerul viciat, lipsa exercitiilor fizice, faptul ca nu se respira destul de profund pentru a se permite deschiderea tuturor alveolelor din plamani, viata sedentara, surmenajul, absenta unor alimente hranitoare preparate adecvat si un regim alimentar dezechilibrat, constituie, in ansamblu, factori care faciliteaza instalarea germenilor. Persoanele cu o constitutie slaba contracteaza frecvent boala.

 

Laptele contaminat, consumul de tutun sub orice forma, bauturile alcoolice de orice fel, ceaiul si cafeaua in exces si toate bauturile nesanatoase constituie factori favorizanti.

 

Simptomele

 

Se manifesta lent si treptat. In general, este prezenta tusea si, de multe ori, sputa eliminata contine sange. Treptat tusea se poate agrava si este insotita, in mod frecvent de oboseala si slabiciune, pierderea poftei de mancare si scadere in greutate.

 

Durerea de piept poate fi prezenta in cazul in care boala este asociata cu pleurezie. Uneori ganglionii limfatici de la gat sunt inflamati unilateral sau bilateral (scrofula). Daca nu sunt tratati corespunzator, se maresc foarte mult si se pot sparge. Aceasta forma de tuberculoza ganglionara este frecvent cauzata de consumul de lapte contaminat cu bacilul tuberculozei sau bacilul Koch. Din acest motiv laptele de consum trebuie fiert sau pasteurizat.

 

Tratamente naturiste

 

Temperatura camerei bolnavului trebuie mentinuta in permanenta la valori moderate, evitandu-se incalzirea excesiva. Camera trebuie sa fie in permanenta bine aerisita. Trebuie sa se evite ca bolnavului sa ii fie frig, iar camera in care sta trebuie sa fie insorita, bine ventilate si cu o atmosfera uscata.

 

Pacientul trebuie sa faca mult exercitiu fizic si sa stea cat mai mult posibil in aer liber. Daca bolnavul nu este prea slabit, se recomanda curatarea stomacului cu ajutorul unui vomitiv. Este surprinzator cat de mult mucus se poate elimina in acest mod; altfel, eliminarea se face in timpul acceselor de tuse paroxistica.

 

Lasati sa infuzeze, timp de 30 de minute, o ligurita de Hydrastis Canadensis pudra, o lingurita de piper de Cubebe (fructe) si un sfert de lingurita de lobelia intr-o jumatate de apa clocotita. Se bea cate o inghititura din ora in ora. Amestecati 2 linguri de Lycopus virginicus pudra cu un varf de ardei iute si puneti o lingurita rasa din amestec la o ceasca de apa clocotita. Se bea cate o lingura o data la 2 ore. Pentru oprirea hemoragiilor pulmonare se recomanda sa se bea o ceasca din acest ceai. Tot pentru stoparea hemoragiilor pulmonare sunt foarte utile si ceaiurile din scoarta de Myrica cerifera sau de traista ciobanului. Se face o infuzie dintr-o lingurita la o ceasca de apa clocotita, se strecoara si se bea rece.

 

Se recomanda sa se bea zilnicc el putin 1 litru de ceai de ulm rosu, o ceasca cu o ora inainte de fiecare masa si una inainte de culcare. Acest ceai este hranitor si are efect tonic si curativ. Daca exista probleme de digestie, este indicat sa se ia un sfert de lingurita de Hydratis Canadensis intr-un pahar cu apa, cu o ora inainte de fiecare masa.

 

Adoptarea unui regim alimentar bogat in elemente nutritive este esntiala. Laptele de soia poate fi baut la discretie. O alta combinatie foarte hranitoare este laptele de soia cu fulgi integrali de grau. Alte alimente recomandate care pot fi incluse in dieta sunt bananele foarte bine coapte, fulgii de ovaz cu miere din malt, painea integrala din grau si soia, supa de legume bogata in potasiu, mazarea proaspata, smochinele fierte la abur, curnmalele, biscuitii graham, toate felurile de legume (asezonate cu lapte sau unt de soia), orezul brun natural si cartofii copti.

 

Respiratia profunda si petrecerea a cat mai mult timp in aer liber, insotite de exercitii fizice moderate, sunt absolut necesare. Baile de soare sunt excelente. Se recomanda bai fierbinti pentru deschiderea porilor si, in timp ce se sta in cada, este indicat sa se bea 2-3 cesti cu ceai de Asclepias tuberosa.

 

Plantele enumerate in continuare sunt folosite, de asemenea, cu rezultate bune in tratatrea tuberculozei; cautati descrierile acestora si alegeti-le pe cele care corespund cel mai bine starii dvs.: malin american, seminte de in, Sanicula marilandica, luminarica, verbena, Symplocarpus foetidus, podbal, mierea ursului si radacina de nalba mare.

 

In tratarea acestei afectiuni, trebuie tinut cont de extinderea bolii si de perioada de cand pacientul sufera de tuberculoza. Daca se constata ca s-au format deja tuberculi, trebuie gasit un preparat dizolvant care sa inmoaie si sa dezintegreze particulele calcifiate din aceste formatiuni asfel incat sa poata sa fie eliminate.

 

Trebuie, de asemenea, folosit un preparat care sa indeparteze acumularile de puroi si in acelasi timp sa aiba un efect curativ. Plante ca tataneasa, nalba mare, rocoina si ulmul rosu, sub forma de pudra, sunt foarte eficiente in acest scop. Amestecati parti egale din plantele amintite si puneti 120 g din amestec la 4 litri de apa. Lasati sa fiarba pana scade la 2 l , strecurati si beti cate ½ cana la 2 ore, cald sau rece. Iritatia sau inflamatia se va diminua in timp ce particulele calcifiate vor fi dizolvate si dispersate.

 

In plus, fata de caracteristicile curative, remediul administrat trebuie sa aiba proprietati astringente astfel incat sa ajute la vindecarea cavernelor. Pentru obtinerea acestui preparat se pun 30 g de unguras pudra, isop si lobelia si 15 g de ghimbir in 4 l de apa. Se fierbe pana se scade la 2 l si se bea cate ½ ceasca la 2 ore. Cele doua preparate trebuie administrate alternativ, intai remediul dizolvant apoi, dupa o ora, o doza din cel curativ.

 

Pe piept si in zona corespunzatoare de pe spate se aplica alternativ, pentru scurt timp, comprese fierbinti, apoi reci. Compresele se aplica si pe intreaga lungime a sirei spinarii, pe stomac, ficat si splina, efectele dovedindu-se benefice. Baile calde, urmate de o frectionare energica cu sare si de masaj, sunt foarte utile.

 

.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *