Eveniment

Traficul greu pe podul peste Someș din Dej a fost restricționat, în urma descoperirii unor fisuri ale podului

Scris de 790

CJSU Cluj a hotărât ca, începând de astăzi, traficul greu, peste 7,5 tone, pe podul din Dej care traversează râul Someș, să fie deviat pe alte trasee. Potrivit prefectului Tasnadi Szilard, hotărârea este motivată de sesizarea primită de către Primăria Dej din partea constructorului, în privința unor fisuri la pod. 

„Se aprobă devierea/restricționarea traficului greu de peste 7.5 tone, începând cu ora 00:00 a zilei de 13 noiembrie 2021, pe Drumul National DN 1C, la nivelul podului care asigură traversarea peste râul Someș la Km 60+654 în localitatea Dej, urmând ca circulația să se efectueze pe următoarele drumuri:

– pe directia Bistrița și Cluj-Napoca și retur, pe drumul județean DJ 172F

– pe direcția Baia Mare și Cluj-Napoca și retur, pe drumul județean DJ 109 E”, a hotărât Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj. 

Potrivit dejeanul.ro, de la începutul lunii martie, Podul Someșului din Dej a intrat în reparații capitale.

Lucrările fac parte din proiectul de reabilitare a străzilor 1 Mai, Ion Pop Reteganu și Bistriței, implementat cu fonduri europene. Specialiștii care au analizat podul spuneau că dacă nu vor interveni, în doar câțiva ani, traversarea acestuia ar fi un pericol. Edilul declara că va încerca pe cât posibil să impună firmei care se va ocupa de reabilitare să lucreze pe pod doar noaptea, pentru a evita aglomerația.

Lucrarile vizau atât refacerea carosabilului, cât și consolidări la structura și pilonii podului, pentru că timpul și-a pus amprenta și pe aceștia. La un moment dat, podul urma a fi efectiv ridicat cu jumătate de metru pentru a fi efectuate anumite proceduri.

„În această zonă, se implementează un proiect pe fonduri europene, tronsonul DN1C, zona Competrol, unde s-a început lucrarea de câteva luni de zile, prin fața gării, strada 1 Mai. Vom continua cu Ion Pop Reteganu și străzile Libertății, Bistriței, până în zona Cuzdrioara. Vom interveni din 1 martie în zona podului peste Someș. Nu va fi ușor pentru că avem o singură bandă pe sens și vrem să lucrăm în așa fel încât să nu blocăm circulația. La fel, trebuie să consolidăm pilonii de la pod, pentru că, dacă nu facem acel lucru, într-un an, maxim doi, podul va cădea. Vom încerca sa începem din 1 martie și să facem restricțiile pe o perioadă cât mai scurtă, și, dacă se poate, numai noaptea”, a declarat primarul Morar Costan, pentru dejeanul.ro, în luna februarie a acestui an.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 2 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 3 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 4 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 4 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 5 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 6 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 7 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 8 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 10 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE