Eveniment

Traficul greu pe podul peste Someș din Dej a fost restricționat, în urma descoperirii unor fisuri ale podului

CJSU Cluj a hotărât ca, începând de astăzi, traficul greu, peste 7,5 tone, pe podul din Dej care traversează râul Someș, să fie deviat pe alte trasee. Potrivit prefectului Tasnadi Szilard, hotărârea este motivată de sesizarea primită de către Primăria Dej din partea constructorului, în privința unor fisuri la pod. 

„Se aprobă devierea/restricționarea traficului greu de peste 7.5 tone, începând cu ora 00:00 a zilei de 13 noiembrie 2021, pe Drumul National DN 1C, la nivelul podului care asigură traversarea peste râul Someș la Km 60+654 în localitatea Dej, urmând ca circulația să se efectueze pe următoarele drumuri:

– pe directia Bistrița și Cluj-Napoca și retur, pe drumul județean DJ 172F

– pe direcția Baia Mare și Cluj-Napoca și retur, pe drumul județean DJ 109 E”, a hotărât Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj. 

Potrivit dejeanul.ro, de la începutul lunii martie, Podul Someșului din Dej a intrat în reparații capitale.

Lucrările fac parte din proiectul de reabilitare a străzilor 1 Mai, Ion Pop Reteganu și Bistriței, implementat cu fonduri europene. Specialiștii care au analizat podul spuneau că dacă nu vor interveni, în doar câțiva ani, traversarea acestuia ar fi un pericol. Edilul declara că va încerca pe cât posibil să impună firmei care se va ocupa de reabilitare să lucreze pe pod doar noaptea, pentru a evita aglomerația.

Lucrarile vizau atât refacerea carosabilului, cât și consolidări la structura și pilonii podului, pentru că timpul și-a pus amprenta și pe aceștia. La un moment dat, podul urma a fi efectiv ridicat cu jumătate de metru pentru a fi efectuate anumite proceduri.

„În această zonă, se implementează un proiect pe fonduri europene, tronsonul DN1C, zona Competrol, unde s-a început lucrarea de câteva luni de zile, prin fața gării, strada 1 Mai. Vom continua cu Ion Pop Reteganu și străzile Libertății, Bistriței, până în zona Cuzdrioara. Vom interveni din 1 martie în zona podului peste Someș. Nu va fi ușor pentru că avem o singură bandă pe sens și vrem să lucrăm în așa fel încât să nu blocăm circulația. La fel, trebuie să consolidăm pilonii de la pod, pentru că, dacă nu facem acel lucru, într-un an, maxim doi, podul va cădea. Vom încerca sa începem din 1 martie și să facem restricțiile pe o perioadă cât mai scurtă, și, dacă se poate, numai noaptea”, a declarat primarul Morar Costan, pentru dejeanul.ro, în luna februarie a acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *