Rautacisme

SE CARĂ DIN PNL Secară? Un țărănete mitocan, un scandalagiu de serviciu și un sinecurist mai puțin la ugerul banului public

Dorel Secară, numit pe șestache ”sconcsilier” al ex-ministrului Agriculturii Adrian Oros (și el numit de Ludovic Orban ministru peste capul filialei PNL Cluj), a demisiont din partid pentru a-l urma pe Ludovic Orban.

Pagubă în ciuperci, un țărănete mitocan, scandalagiu și papagal politic mai puțin.

CITEȘTE: Clujeanul Adrian Oros, ministrul Agriculturii, l-a numit consilier pe Dorel Secară, consilier județean și fermier. Cum a scăpat de starea de incompatibilitate

CITEȘTE: La Spitalul din Borșa, membrii din Consiliul de Administrație sunt MAI MULȚI decât medicii. Soțul primăriței din localitate, „uns” și el

CITEȘTE: Partidul Taranoilor Liberali din Cluj are un membru de vaza. Dorel Secara a agresat verbal si fizic un jurnalist

Pe țărănetele acesta ar face bine să-l caute ANI. Că și-a ascuns declarația de avere prin xeroxare defectuasă – lucru interzis de lege

CITEȘTE DESPRE MITOCAN ȘI CUM ȘI-A ȚINUT DECLARAȚIA DE AVERE LA SECRET AICI.

După ce a fost tăvălit de agrointel.ro, SECARĂ ȘI-A REPARAT XEROXUL

Le puteam da noi pdf-urile cu averea mitocanului. Oricum nu prea corespund cu cele de pe site-ul CJ Cluj

La data de 22 mai 2020 (pentru anul 2019) Secară avea:
• terenuri: trei terenuri intravilane în comuna clujeană Borșa cu o suprafață totală de 6,37 de hectare, terenurile sunt deținute împreună cu familia; în aceeași comună, consilierul de la MADR mai are și un mic teren agricol de 1,29 hectare, deținut și acesta împreună cu familia;
• imobile:

  1. o casă în Cluj-Napoca de 279 mp, construită în 2010;
  2. o casă în Borșa de 165 mp, moștenire;
  3. o a doua casă în Borșa de 175 mp, achiziționată în 2006;
  4. patru apartamente în Cluj-Napoca (achiziționate între 2017 și 2019, fiecare cu o suprafața în jur de 50 mp)
  5. un spațiu comercial în Borșa de 1.000 mp.

• autovehicule: două autoturisme Dacia (Logan – an 2014 și Duster – 2017), un autoturism Skoda  din 2011, un tractor Case IH din 2010, două utilaje de tip bobcat (ani 2000 și 2010) și alte utilaje agricole.
• activele financiare: în jur de 302.000 de lei în trei conturi;
• active producătoare de venituri: 120 de capete de bovine și 173,66 hectare de teren luat în arendă;
• datorii: 11.675 de lei, sumă provenită de la un card de credit.

Subvenții APIA de aproape 23.000 de euro pe an

Veniturile lui Dorel Secară pe anul 2019 au fost: 5.345 de lei din funcția de consilier al ministrului Oros, 30.800 de lei din management la propria fermă, 2.000 de euro din chirii, 110.000 de lei din subvenții agricole încasate pe un PFA și 140.000 de lei din activitatea PFA-ului.

Soția sa, Mariana Secară, este primar în comuna Borșa și a avut venituri anuale de 70.000 de lei.

DE PE SITE-UL CJ CLUJ am scos următoarea declarație de avere:

Consilierul județean Dorel Secară are

  • patru terenuri, cu o suprafață totală de 7.66 hectare;
  • trei case, de 279, 165 și 176 mp în județul Cluj, un spațiu comercial de producție de 1000mp, trei apartamente în Cluj-Napoca, de 42mp fiecare.
  • are 4 mașini (două Dacia Duster, o Dacia Logan, O Skoda din 2011) + o autoutilitară Citroen din 2007 și un Tractor + diverse mașini agricole.
  • în bancă are 199.000 lei. Mai are 120 vaci (bovine) și 162.38 hectare teren luate în arendă. Are un card de credit de 12.000 lei.

La capitolul venituri a declarat 16.956 lei ca și director SC Agro-Secară SRL.

Soția sa, care este primar în comuna Borșa și câștiga 88125 lei. A obținut și subvenții vegetale + zootehnie de 365436 lei. Din chirii a obținut 2000 euro.Activitățile agricole i-au mai adus 150798 lei + salariul de consilier județean în valoare de 11.499 lei.

Mai mult, este și membru în Consiliul de Administrație al Spitalului de Boli Psihice Borșa, localitate unde soția sa este primar. Că așa e în ”famiglie”.

ÎN DECLARAȚIA DIN 2018 Secară mai avea și o firmă

Secara Dorel deținea firma AGRO-SECARA, înființată în anul 2010. Aceasta are ca obiect de activitate “comerț cu amănuntul al florilor, plantelor și semințelor; comerț cu amănuntul al animalelor de companie și a hranei pentru acestea, în magazine specializate”. Cifra de afaceri înregistrată în anul precedent a fost 0 iar venitul de -25 359. Consilierul județean deține doar un teren. În 2018 acesta a declarat un venit de 12.000 de lei.

În 2013, melteanul consilier județean Dorel Secară a votat bugetul comunei unde primar este soția sa. ANI a fost sesizată

Dorel Secară, consilier județean și pe atunci (2013) președintele PNL Borșa, a propus mai multe amendamente pentru Borșa, unde primar este Secară Mariana (PNL), soția acestuia, în plenul CJ, unde s-a dezbătut cofinanțarea proiectelor comunelor pe 2013. Președintele CJ a anunțat ulterior în plen că își asumă el aceste amendamente, pentru a evita situația de incompatibilitate a consilierului județean. Dacă a anunțat că nu votează și nu propune acest amendament, Dorel Secară nu a precizat că nu votează proiectul final de buget, pe care chiar l-a aprobat, lucru speculat de consilierii județeni ai PDL, care au declarat că sesizează ANI.

Melteanul și-a angajat și fiica în sinecura CJ Cluj – apoi a mai comis o ilegalitate votând bugetul pentru instituția în care era angajată fiica. Pe ANI a durut-o în cot

În Bugetul Consiliului Județean Cluj există alocații bugetare catre ADI ECO-METROPOLITAN CLUJ, acestea fiind reprezentate de cotizația anuală de 0,25 bani pe cap de locuitor pe an. Pentru Județul Cluj, cuantumul cotizației se stabilește la nivelul cotizației Municipiului Cluj-Napoca, pe anul 2016, fiind de 322.108 lei. Adică la întrebarea adresată de către președintele CJ Cluj la începutul ședinței din 29 ianuarie anul curent, conform căreia cei care ar avea ceva conflicte de interese pe căciulă să se anunțe în prealabil și să se abțină de la vot, ar fi trebuit să sară ca ars și consilierul județean Dorel Secară și, din obligație față de prevederile legii, nu numai să se declară incompatibil, dar și să se abțină de la vot. Asta pentru că: orice incompatibilitate constatată ulterior duce la anularea de drept a Bugetului adoptat în data de 29 ianurie anul curent.
Conform a ceea ce scrie pe Declarația de Interese pe care orice consilier județean este obligat să o depună, scrie fain-frumos: “Prin rude de gradul I se înțelege părinți pe linie ascendentă și copii pe linie descendentă”. Iar la începutul ședinței consilierul județean Dorel Secară a fost informat că: “nu poate lua parte la deliberarea și adoptarea hotărârilor, consilierul care, fie personal, fie prin soț, soție, afin sau rude, până la gradul al 4-lea inclusiv, are un interes patrimonial sau personal în problema supusă dezbaterii. În consecință, anunțarea interesului patrimonial sau personal și abținerea de la deliberare și de la adoptarea hotărârilor se consemnează în mod obligatoriu în procesul verbal al ședinței”.
Deci, consilierul județean Dorel Secară are copilul angajat într-o instituție care primește bani de la Bugetul Județului Cluj. Și, în loc să anunțe acest lucru, conform prevedetilor legale, și, în consecință, să se abțină de la dezbaterea și adoptarea Bugetului, el votează vesel. Oricum veselia asta îl ține de multă vreme. Căci fiica nu apare pe nici o declarație de interese pe care a avut el amabilitatea să o depună la CJ Cluj, deși art. 292 din Codul Penal privind falsul în declarații pe proprie răspundere îl atenționează încă de pe formularele depuse la ce consecințe legale se expune. Și m-am interesat: copilul era angajat în anul 2015, an în care nu apare în declarația de interese a consilierului. Oricum Bugetul CJ Cluj a fost dezbătut și adoptat în 29 ianuarie 2016, dată la care este de presupus că tatăl cunoștea unde îi lucrează copilul.

CITEȘTE: Perversiuni cu Legea pe Bugetul Consiliului Județean Cluj

CITEȘTE: Prefectul, ca mânzatul la poarta nouă

Prin urmare nu este nici o pierdere în faptul că melteanul scandalagiu și-a dat demisia din PNL Cluj. Din contră, e un avantaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *