Din oras

Traficul din Cluj e sufocat, intersectiile sunt blocate, dar politistii nu intervin pentru dirijarea circulatiei

Sa circuli cu masina in Cluj e o activitate ce trebuie incadrata ca un sport periculos, recomandat doar celor cu nervi tari si interzis batranilor sau celor cu probleme cardiace. Asta pentru ca, de cand a devenit un mare santier, traversarea orasului de sub Feleac din orice directie e o adevarata cursa cu obstacole.

Intersectiile mari, nesemaforizate, sunt chinul oricarei dimineti si dupa-amieze. In intersectia strazilor Pavlov cu Baritiu, Emil Isac si linia de tramvai, de exemplu, e un haos continuu. Aici nu functioneaza niciun semafor de luni bune, nici macar cele pentru pietoni. Iar soferii nu mai tin cont de prioritate, de fapt nu mai respecta nicio regula de circulatie.

Multitudinea de strazi aflate in reparatie au produs aglomeratie in tot orasul, nu doar in centrul Clujului. Cu toate acestea, numarul politistilor din intersectiile ramase acum fara semafoare nu a crescut, spun reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean.

Nu a fost suplimentat numarul de echipaje prezente in intersectii in ultima luna. Politistii intervin acolo unde sunt solicitati si  au in vedere toate intersectiile, atat cele cu strazile pe care se lucreaza, cat si celelalte„, spun acestia.

De cealalta parte reprezentantii Primariei Cluj-Napoca spun ca nu intra in atributiile politistilor locali sa dirijeze intersectii.

Conform legii dirijarea intersectiilor intra in atributiile politistilor rutieri. Politistii locali ii ajuta atunci cand e cazul„, spun reprezentantii Biroului Mass-Media din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

foto: Dan Bodea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *