In vizor

Toate vechi şi noi toate: Cum reşapează Emil Boc Amintiri din "Epoca de Aur"

Un clujean a găsit planșele unui parc de 110 hectare pe locul unde acum este Iulius Mall Cluj. Este vorba despre Parcul Tineretului, cu ștrand, parc de distracții, sală polivalentă. Adică fix ceea ce face din vorbe de vreo 10 ani primarul Emil Boc de ani de zile

”Am intrat în posesia PUD-ului din zona actuală a Iulius Mall Cluj Napoca, realizat în anul 1985!

Conform acestui plan, aici ar fi trebuit să se construiască un parc al tineretului întins pe 110 hectare, cel mai mare loc de agrement al orașului construit în folosul comuntății: piste de alergat și zonă sportivă, ștrand, derdeluș, creșă, școli și grădinițe, lac amenajat pentru petrecerea timpului liber, ateliere și sală polivalentă și un mare parc de distracții. Blocuri de P+3, case cu un singur etaj, vile moderne, dispuse liniar. 

Casa în care am găsit acest plan, apare pe hartă, nefiind inclusă în programul de demolare.

Pe coala de un metru se întinde povestea unui cartier care n-a mai fost ridicat niciodată. Din păcate, însa, după Revoluție lucrurile aveau să se schimbe radical. Din vechiul plan nu a fost respectat aproape nimic. Excepție doar Casa Tineretului, împreună cu blocurile de pe strada Aurel Vlaicu, care erau ridicate deja la acea vreme. Sunt curios cum ar fi arătat zona azi, conform planului de mai jos”, a scris pe grupul Amintiri din vedchiul Cluj, Tudor Paul Scripor.

Doar la presiunea societății civile, Primăria Cluj-Napoca a fost de acord să inceapă realizarea documentației pentru amenajarea unui parc pe 45 de hectare în zona de est a Clujului, în pepiniera Becaș. Iar Aqua Park-ul rămâne la stadiul de vorbe azvârlite în vânt.

Iar pe locaţia propusă sub Ceauşescu, au învins amicii imobiliari ai politicienilor clujeni, care şi-au făcut de cap în zonă.

Lacul, după cum Ziar e Cluj v-a arătat, „putrezeşte” sufocat de alge.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *