De cartier

EUROPA uimește din nou: nici polițienii nu-și fac de lucru aici, iar cetățenii sunt nevoiți să intervină la primar. BOC: Poliția locală să facă o analiză riguroasă a diferențelor dintre autorizare și ce există în teren

Cartierul Europa uimește din nou: aici, nici Poliția locală nu-și face drum pentru a răspunde sesizărilor cetățenilor. Iar „Tichetul Albastru” se dovedește a fi un „serviciu de comunicare directă” ineficient, în contextul în care cetățenii sunt nevoiți să intre în ședința de Consiliu local pentru a discuta direct cu primarul Emil Boc. 

Este cazul semnalat de un clujean în privința diferențelor dintre PUZ și autorizațiile emise de Primărie și situația din teren. 

Pe str Eugen Ionesco din cartierul Europa au fost aprobate câteva ansambluri rezidențiale în urmă cu cca trei ani de zile, însă amenajările din teren aferente construcției nu bat cu cele din PUZ:

parcarea și pistele de biciclete lipsesc, în schimb trotuarele au fost transformate în parcări. 

Numărul oficial de locuri de parcare autorizat este de 17 locuri. În teren sunt dispuse 30 de locuri de parcare. 

La sesizările repetate ale cetățenilor de aici, Poliția locală a oferit răspunsuri „neconcludente” ori pur și simplu a ignorat sesizările, evitând verificarea respectării obligațiilor prevăzute în PUZ și preferând, probabil, să-și facă de lucru în Piața Unirii ori în zonele centrale ale orașului. 

 „Vreau să sesizez o problemă legată de strada Nicolae Steunhardt din cartierul Europa.

Aici, în urmă cu aproximativ 3 ani, s-a construit un ansamblu imobiliar de blocuri cu două etaje, la adresa Eugen Ionesco 73 unde, deși recepția a fost făcută, amenajările realizate de constructor nu respectă reglementările PUZ-ului aprobat. 

Adică lipsește parcarea pentru biciclete, iar trotuarele au fost amenajate ca parcări, astfel încât accesul pietonal este complet blocat. 

Terenul respectiv, pe care ar trebui să existe piste de biciclete și trotuare este deja în domeniul public prin Hotărârea CL 453/2016 și au fost făcute deja nenumărate sesizări Poliției locale pentru a interveni în respectarea prevederilor din PUZ.

Dar, de fiecare dată, răspunsul primit de la Poliția locală a fost neconcludent sau chiar a ingonrat regimul de proprietate al terenurilor în așa fel încât a favorizat, practic, blocarea trotuarelor. 

Ce vă rog eu este să dispuneți Poliției locale un control în zonă, din nou, pentru a impune respectarea obligațiilor din PUZ-ul aprobat anterior, adică inclusiv pe domeniul public. 

Aș mai menționa și faptul că în prezent, la fața locului, în ansamblul respectiv sunt peste 30 de locuri de parcare amenajate, deși prin proiect au fost aprobate numai 17 locuri.

Și cele 17 locuri au fost aprobate pe lângă blocuri, nu pe trotuar în așa fel încât să nu blocheze pietonii”, a declarat Nicolae Tușinean în cadrul intervenției sale în ședința de Consiliu local de miercuri, din 26 mai 2021.

Primarul Emil Boc a dat asigurări că vor urma… verificări. 

„Eu vă mulțumesc! 

Eu am luat sesizarea dumneavoastră, vă asigur că Poliția locală – și dispun acest lucru – la această sesizare pe care o faceți, să prezinte o analiză riguroasă, exactă cu privire la diferențe, dacă există, dintre autorizare și ce există în teren și măsurile care se impun ca atare și comunicarea către dumneavoastră a rezultatelor acestui control”, a fost explicația primarului Emil Boc la sesizarea formulată. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *