Din oras

Toaleta ecologică de pe malul Someșului, focar de infecție

Scris de 184

Pe malul Someșului, în apropiere de plaja lui Boc, unica toaletă ecologică din zonă nu poate fi folosită, din cauza mirosului și a dejecțiilor care nu sunt golite de firma responsabilă cu acest lucru. 

Toaleta ecologică amplasată lângă trotuar, sub un copac este o adevărată bombă bacteriologică. În momentul în care deschizi ușa, un miros înțepător te lovește, iar înăuntru se pot observa urmele nesimțirii oamenilor, dar și ale ignoranței firmei care ar trebui să se ocupe de menținerea curățeniei în grupul sanitar. 

„Cine răspunde de toaletele ecologice, amplasate în locurile publice? De ce nu se evacuează și nu se igienizează zilnic? Este imposibil să le folosești la nevoie din cauza mirosului dezgustător. Pe malul Someșului toaletele ecologie miros atât de urât, încât trebuie să ocolești zona”, s-a plâns un clujean pe un site pentru sesizări și reclamații.

toaleta ecologica

Clujenii care își fac promenada dis de dimineață pe malul Someșului în Grigorescu spun că preferă să apeleze la mila ospătarilor care lucrează în localurile din împrejurimi în cazul în care apare o urgență. 

„Cea de acolo este singura toaletă din zonă, dar nu se poate folosi. Este mizerabilă. Este însă un hotel mai încolo și oamenii îi mai roagă pe angajați să îi lase să folosească WC-ul”, a spus un tânăr, aflat la plimbare cu câinele. 

toaleta ecologica

Doar în zilele răcoroase, mirosul înțepător de materii fecale nu este resimțit de clujenii care se plimbă prin Grigorescu. Însă în zilele călduroase, oamenii preferă să evite zona, ca să nu inhaleze putoarea. 
Pe lângă toaleta murdară și puturoasă, în zonă mai era o toaletă ecologică, în apropierea zonei orașelor înfrățite. Dar, de puțin timp, aceasta a dispărut. S-a umplut atât de tare încât autoritățile locale au preferat să se descotorosească definitiv de ea, decât să o curețe? ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 5 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 5 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 11 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 11 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 12 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 13 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 1 day General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 1 day Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE