Din oras

Toaleta ecologică de pe malul Someșului, focar de infecție

Pe malul Someșului, în apropiere de plaja lui Boc, unica toaletă ecologică din zonă nu poate fi folosită, din cauza mirosului și a dejecțiilor care nu sunt golite de firma responsabilă cu acest lucru. 

Toaleta ecologică amplasată lângă trotuar, sub un copac este o adevărată bombă bacteriologică. În momentul în care deschizi ușa, un miros înțepător te lovește, iar înăuntru se pot observa urmele nesimțirii oamenilor, dar și ale ignoranței firmei care ar trebui să se ocupe de menținerea curățeniei în grupul sanitar. 

„Cine răspunde de toaletele ecologice, amplasate în locurile publice? De ce nu se evacuează și nu se igienizează zilnic? Este imposibil să le folosești la nevoie din cauza mirosului dezgustător. Pe malul Someșului toaletele ecologie miros atât de urât, încât trebuie să ocolești zona”, s-a plâns un clujean pe un site pentru sesizări și reclamații.

toaleta ecologica

Clujenii care își fac promenada dis de dimineață pe malul Someșului în Grigorescu spun că preferă să apeleze la mila ospătarilor care lucrează în localurile din împrejurimi în cazul în care apare o urgență. 

„Cea de acolo este singura toaletă din zonă, dar nu se poate folosi. Este mizerabilă. Este însă un hotel mai încolo și oamenii îi mai roagă pe angajați să îi lase să folosească WC-ul”, a spus un tânăr, aflat la plimbare cu câinele. 

toaleta ecologica

Doar în zilele răcoroase, mirosul înțepător de materii fecale nu este resimțit de clujenii care se plimbă prin Grigorescu. Însă în zilele călduroase, oamenii preferă să evite zona, ca să nu inhaleze putoarea. 
Pe lângă toaleta murdară și puturoasă, în zonă mai era o toaletă ecologică, în apropierea zonei orașelor înfrățite. Dar, de puțin timp, aceasta a dispărut. S-a umplut atât de tare încât autoritățile locale au preferat să se descotorosească definitiv de ea, decât să o curețe? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *