Din oras

Toaleta bugetarului, motiv de scandal

In orasul cu pretentii de Capitala Culturala Europeana, functionarii statului lucreaza in conditii de catun. Chiar daca pe usa scrie „defect”, aceasta e toaleta la care merg zeci de angajati ai Primariei. Muncitorii din zona spun ca ei nu intra in baia destinata angajatilor statului, chiar daca toata lumea ii acuza de mizeria de aici. Nici nu ar avea cum, usa e incuiata, iar cheia e la bugetari.

“La Directia de Asistenta Sociala suntem zeci de femei obligate sa alegem intre o toaleta infundata si una dezafectata pentru ca Paul Cimpean, responsabilul administrativ al directiei, pare sa aiba alte prioritati. Ori ne scufundam in rahat pana in glezne, ori ne cocotam peste gramezi de pamant pentru o toaleta murdara cu apa rece si fara sapun. Ne crapa obrazul de rusine cand persoane cu dizabilitati vad in ce conditii trebuie sa mearga la toaleta”, se plang angajatii de aici.

De cealalta parte, Paul Cimpean, sef de serviciu in cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Medicala din Primaria Cluj-Napoca, spune ca nu este de datoria sa personala sa se ocupe de toaleta si ca, oricum, in acest sens au fost deja demarate masuri.

“Este in lucru, mai mult de atat nu avem ce sa facem. Mi se pare ciudat sa ma sunati pe mine, eu sunt sef de serviciu. Directorul ar trebui sa raspunda la chestiile astea. Daca eu nu fac ceva ce mi se zice, as putea fi dat afara. Nu exista varianta sa fac ce vreau eu. Am facut o nota interna. Niciodata nu s-a facut ca cererile sa nu fie ascultate sau sa nu se rezolve problemele. Si colegii nostri trebuie sa inteleaga ca astea sunt chestii provizorii” a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

Mai mult, Cimpean spune ca angajatii de la Asistenta Sociala exagereaza. De fapt, sustine acesta, situatia de acolo nu este atat de jalnica precum o descriu bugetarii.

“Si sa stiti ca nu se urca pe nicio gramada de pamant, este acces neingradit, nici pe aproape nu sunt de adevar. Baia cealalta la care fac referire ca e infundata, inca nu e infundata. Daca ei arunca tot felul de carpe sau servetele, se infunda. dar de fiecare data cand s-a infundat i-am chemat pe cei de la Compania de Apa.”, mai zice Cimpean.

Aurel Mocan, directorul intregului departament, da vina pe vecinii cu care angajatii sai impart toaleta. De fapt, spune el, la baia respectiva au acces si muncitorii care lucreaza la un sit arheologic din zona.

E curte comuna, se foloseste toaleta impreuna cu muncitorii de acolo. Toata partea  de vest a cladirii se reabiliteaza; acolo e santier deschis, dar sunt facute demersuri pentru repararea toaletei. Este o perioada de disconfort, dar nu este atat de mare; e o exagerare. In parte, angajatii au dreptate, dar nu este o situatie permanenta”, sustine Mocan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *