In vizor

DOCUMENT Cum minte primarul din Apahida, Grigore Fati

Grigore Fati, primarul comunei Apahida, a declarat, astazi, pentru Ziar de Cluj ca nu s-a facut receptia lucrarilor pentru proiectul fermei de cai din localitate. Documentele prezentate de noi arata, insa, altceva. Seful Serviciului Urbanism al Primariei din localitate a semnat Procesul Verbal de receptie a lucrarilor.

 “Nu am fost la receptia cladirilor, nu am trimis echipa de receptie acolo. Autorizatia de dare in folosinta o puteam semna doar eu, si nu am facut-o inca”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, primarul comunei”, a declarat Grigore Fati astazi.

In realitate, documentele spun altceva. Procesul Verbal de receptie a lucrarilor a fost semnat de seful Serviciului Urbanism al Primariei Apahida, inginerul Iuliu Marza, in 17 octombrie.

Procesul Verbal arata  clar ca reprezentantul Primariei Apahida a propus receptionarea lucarilor de la centrul sportiv hipic.

Asta, in conditiile in care persoanele care se impotrivesc acestui proiect au somat Pimaria Apahida sa nu receptioneze lucrarea, deoarece constructia face obiectul unor procese, fiind atacata in Contencios administrativ autorizatia de construire.

Pus in fata faptului implinit, Grigore Fati a declarat ca nu stie de acest act si va discuta cu seful de la Urbanism, care este in concediu.

 “Este, intr-adevar, un Proces Verbal de receptie a lucrarilor, dar a nu se confunda cu atestatul de edificare a constructiei. Acest atestat nu s-a emis, ca atare nu pot functiona”, incearca primarul sa indrepre lucrurile.

Reamintim ca primaria Apahida a fost atacata in Contencios Administrativ pentru autorizarea constructiei. 40 de proprietari de terenuri si de case sunt direct afectati de acest proiect. Ei acuza autoritatile din localitate ca au dat unda verde unui proiect care este denumit pompos “club hipic”, cand in realitate este o ferma de cai in toata regula. Reclamantii mai arata ca proiectul trebuia supus dezbaterii publice si a primit autorizatiile de constructie pe baza unor recomandari false.

“Este trist ca domnul primar Grigore Fati are un raspuns atat de simplist si partinitor… este mai mult decat evident din raspunsul domniei sale ca a protejat, protejeaza si va proteja interesele acestui investitor in detrimentul comunitatii din Apahida. Desi nu a fost mandatat sau rugat de investitor, dansul s-a grabit sa ofere o solutie de rezolvare a situatiei”, spune  una dintre persoanele care se impotrivesc acestui proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *